ELITĂ DOLJ - Etapa a 9 a

ELITĂ DOLJ - Etapa a 9 a
CSJ Ştiinţa – Energia Craiova 4-1
Podari – Melineşti 3-1
Cârcea – Pieleşti 0-3
Ostroveni – Işalniţa 1-4
Calafat – Băileşti 8-0
Leamna – GP Craiova 2-1
Segarcea – Filiaşi 3-1
Luni
Prometeu – Dinamyk

Clasament
1.Dunărea Calafat 38-6 22
2.FC Podari 28-9 21
3.CS Işalniţa 25-13 19
4.Progresul Segarcea 25-14 19

5.Prometeu Craiova 27-8 18
6.CSJ Ştiinţa U Craiova 17-17 14
7.CSO Filiaşi 12-13 13
8.GP Craiova 28-24 12
9.FC Leamna 17-19 12
10.Amaradia Melineşti 20-33 12
11.Viitorul Cârcea 13-15 11
12.Avântul Pieleşti 13-15 10
13.Dinamyk Craiova 17-28 7
14.Recolta Ostroveni 13-34 6
15.Energia Craiova 9-29 4
16.Progresul Băileşti 12-35 4
Read More

Festival de goluri pe malul Dunării - Dunărea Calafat - Progresul Băileşti 8-0 (2-0) !

Festival de goluri pe malul Dunării - Dunărea Calafat - Progresul Băileşti 8-0 (2-0) !
Meciul din cadrul etapei a 9 a din Liga a IV a Dolj, dintre Dunărea Calafat şi Progresul Băileşti, s-a încheiat cu victoria calafetenilor, care au dominat partida de la un capăt  la altul şi au înscris doar opt goluri în poarta echipei oaspete ! Spunem doar, datorită ocaziilor de gol pe care Dunărea le-a  irosit cu seninătate. Penalti ratat în prima repriză, două bare şi încă o sumedenie de ocazii pe care le-au avut în această partidă ! În concluzie, a fost o partidă plăcută pubicului prezent în tribune,  Dunărea acumulînd încă trei puncte în clasament, rămânând pe primul loc cu 22 de puncte, golaveraj 39-6, iar spectatorii care au plecat la pauză când scorul era 2-0, au ce regreta fiindcă nu au văzut festivalul de goluri din repriza secundă, când calafetenii au înscris şase goluri în poarta băileştenilor !
Read More

Ansamblul Rozele Calafatului a fost aseară în Studiourile Etno Tv

Ansamblul Rozele Calafatului a fost aseară în Studiourile Etno Tv
Ansamblul Rozele Calafatului, a fost aseară invitat în platourile postului de televiziune Etno Tv. În studioul emisiunii „O seară cu cântec” au fost prezenţi mulţi interpreţi de muzică populară , care prin cântecele lor , au creat o atmosferă plăcută telespectatorilor ! Rozele Calafatului , prin coordonarea Marinelei Carauleanu şi a lui Ionel Garoafă, şi-au etalat valoarea artistică prin jocurile sale şi au întreţinut buna dispoziţie împreună cu ceilalţi invitaţi . Au fost prezenţi solişti remarcaţi ai muzicii populare româneşti, printre care, Rozica Petra, Neta Soare, Ion Ghiţulescu şi alţi mesageri ai cântecului popular ! Emisiunea prezentată de Roxana Vaşniuc reuşeşte de marţi până vineri de la ora 20.00 - 22.00, să ofere telespectatorilor muzică populară de cea mai bună calitate şi o atmosferă destinsă telespectatorilor ! A fost o seară plăcută , atât pentru cei prezenţi în studiou , dar şi pentru miile de telespectatori care au vizionat această emisiune ! Felicitări organizatorilor acestei emisiuni, felicitări participanţilor pentru programul oferit iubitorilor de folclor din toată lumea !
Read More

În cartierul Mogador din Calafat , două guri de canalizare neastupate , sunt chiar în mijlocul străzii

În cartierul Mogador din Calafat , două guri de canalizare neastupate , sunt chiar în mijlocul străzii

De multă vreme în Cartierul Mogador din Municipiul Calafat , sunt două guri de canalizare la câţiva metri una de alta fără capace de protecţie, ce pun în pericol locuitorii oraşului ! Şoferii care ştiu de aceste găuri neastupate, le ocolesc, dar cei care trec pentru prima oară prin această zonă, riscă să distrugă maşinile neştiind de pericolul ce îi aşteaptă ! La fel şi bicicliştii care circulă pe aici , mai ales noaptea când vizibilitatea este mai mică, pot da în aceste canale neastupate ! Copii mici şi nesupravegheaţi pot să-şi rupă picioarele aici ! Aceste două canale fără capace de protecţie sunt aproape de fostul garaj IGO, unde acum sunt garate maşinile primăriei. Chiar nu observă nimeni dintre cei ce răspund de aceste canalizări, că în mijlocul străzii este un pericol pentru cetăţeni ?! Ştim că la început au avut capace şi au fost luate pentru a fi vândute la fier vechi ( aceasta din lipsa banilor din buzunarul oamenilor ), dar se pot turna capace din ciment şi totul ar fi în regulă ! Mare lucru nu este de făcut, numai bunăvoinţă să fie din partea celor ce răspund de aceste canalizări ! Poate cineva vede semnalul tras de noi şi rezolvă această situaţie nedorită pentru calafeteni ! Vă prezentăm şi câteva fotografii de la faţa locului.
Read More

Dunărea Calafat - Progresul Băileşti - sâmbătă 29.09.2012 ora 12.00

Dunărea Calafat - Progresul Băileşti - sâmbătă 29.09.2012 ora 12.00
Sâmbătă începând cu ora 12.00 se dispută meciul de fotbal Dunărea Calafat - Progresul Băileşti, contând pentru etapa a 9 a din Liga a IV Dolj. Cele două echipe sunt clasate la polii opuşi ai clasamentului, formaţia calafeteană fiind liderul seriei, iar băileştenii sunt la periferie pe locul 15. După victoria de la Melineşti din etapa trecută cu 7-2, Dunărea nu trebuie să aibe probleme în meciul cu Progresul Băileşti ! Victoria din acest meci nu trebuie să le scape calafetenilor, pentru a se menţine pe locul fruntaş unde sunt în acest moment. Suporterii echipei sunt aşteptaţi sâmbătă la ora 12.00, pentru a asista la un meci cu multe goluri şi pentru a susţine echipa favorită !
Read More

POIANA MARE - A răzbunat „onoarea” fiului cu cuţitul şi a ajuns după gratii

POIANA MARE - A răzbunat „onoarea” fiului cu cuţitul şi a ajuns după gratii
Un bărbat de 52 de ani, din comuna doljeană Poiana Mare, a fost arestat preventiv, în cursul zilei de duminică, pentru tentativă de omor. Acesta a ajuns după gratii pentru că a vrut să-şi răzbune fiul şi l-a înjunghiat pe cel care îl pocnise.Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care coordonează cercetările în cauză, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un bar din comuna Poiana Mare a izbucnit un scandal între doi tineri. Cei doi băuseră împreună, apoi se apucaseră la ceartă, iar unul dintre ei, Gabriel Mărculescu, de 21 de ani, din Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, l-a lovit cu pumnul pe celălalt. Cel din urmă, localnic fiind, a plecat supărat acasă, să ia o bâtă şi să se răzbune. Numai că membrii familiei l-au văzut şi, aflând că a luat bătaie, au plecat toţi cu el să-l susţină.Ajunşi în faţa barului unde avusese loc cearta, l-au văzut pe Mărculescu, iar tatăl tănărului agresat, Viorel Sîrbu, de 52 de ani, a scos un cuţit şi i l-a înfipt în abdomen lui Gabriel Mărculescu, care s-a prăbuşit într-o baltă de sânge. Având în vedere că barul respectiv era destul de aproape de Postul de Poliţie din localitate, oamenii legii şi-au făcut repede apariţia, a fost solicitată o ambulanţă pentru ca tânărul rănit să fie transportat la spital, iar tatăl „răzbunător” a fost dus la sediul Poliţiei.A fost anunţată echipa operativă de cercetare condusă de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, anchetatorii au ajuns la faţa locului, iar după efectuarea cercetărilor l-au adus pe Viorel Sîrbu la Craiova, procurorul de caz dispunând reţinerea sa pe 24 de ore. Medicii legişti au stabilit că viaţa victimei a fost pusă în primejdie de leziunea provocată de cuţit şi are nevoie de 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, astfel că procurorii l-au prezentat pe Viorel Sîrbu Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. În cursul zilei de duminică, instanţa a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a lui Sîrbu pentru o perioadă de 29 de zile.(Preluare Cuv.Libertăţii)
Read More

Îmbrăcăminte sport confiscată de inspectorii vamali la Calafat

Îmbrăcăminte sport confiscată de inspectorii vamali la Calafat
Acţionând în baza analizei de risc, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Calafat, unitate din subordinea Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, aflaţi în exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege, au descoperit 82 de articole de îmbrăcăminte sport, inscripţionate Adidas, Nike şi Lacoste, mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală  ale mărcilor respective. Bunurile – fără documente de provenienţă, în valoare totală de aproximativ 3.400 de lei – au fost descoperite în bagajele a doi cetăţeni români care călătoreau pe ruta Bulgaria-România. „Conform prevederilor legale, autoritatea vamală a reţinut mărfurilor susceptibile a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, se precizează într-un comunicat de presă al DRAOV Craiova.
Read More

Vinul oltenilor, marcă înregistrată la OSIM „Zaibărul de Băileşti este valuta noastră forte“

Vinul oltenilor, marcă înregistrată la OSIM „Zaibărul de Băileşti este valuta noastră forte“
Băileştenii din oraşul lui Amza Pellea se laudă an de an cu zaibărul pe care îl fac şi care din anul 2009 a devenit şi  marcă înregistrată la OSIM. Localnicii susţin că anul acesta din cauza secetei o parte din recoltă a fost distrusă. Oamenii susţin că cine nu are în beci măcar două butoaie de vin nu poate fi numit băileştean. Constantin Vulturu, în vîrstă de 60 de ani, povesteşte că anul acesta dintr-o tonă de struguri a făcut nici mai mult nici mai puţin de 600 de litri de vin „Zaibărul nostru de Băileşti domnişoară este limpede şi curat ca lacrima. Anul acesta strugurii sunt dulci, aşa că şi licoarea o să fie la fel. De câţiva ani buni şi străinii vin şi cumpără de la noi vin. Noi ieşim cu paharul plin la poartă şi le dăm să guste. Nu pleacă de aici decât cu sticlele  pline de licoare“, a spus bărbatul.Fiecare băileştean în parte are o reţetă a lui proprie atunci când prepară zaibărul în oraşul lui Amza Pellea şi nu vrea să divulge reţeta succesului  „Domnişoară iarna nu facem altceva decât să stăm cu paharul plin în faţa sobei şi să ascultăm vestita melodie „M-a făcut mama oltean“. Zaibărul nostru este folosit ca şi pansament la suflet“, a precizat Ţenea Pădureanu, din oraşul Băileşti.Zaibărul de Băileşti este marcă înregistrată din anul 2009 la OSIM„ Aşa cum spunea şi Amza Pellea, vinul de Băileşti este valuta noastră forte. Doar la noi găseşti adevăratul zaibăr“ a spus Costel Pistriţu, edilul oraşului Băileşti.Localnicii au mai declarat că licoarea neagră şi parfumată nu merge niciodată cu apă „Vinul se bea neapărat dintr-o cană de lut cu o bucată de carne de la găleată şi acrituri. Amza Pellea al nostru, care juca tot timpul rolul lui Nea Mărin, în toate scenetele căra plocon cu sacoşa la naşul său din Bucureşti tot timpul zaibărul nostru“, a mai declarat Constantin Vulturu, din oraşul Băileşti.Zaibărul nu se vinde în magazine, ci doar la casele gospodarilor. Un litru costă între 3 şi 4 lei, dar se dă şi cu 6 sau 7 lei, în funcţie de pretenţiile olteanului. - CLICK aici pentru GALERIE FOTO
Read More

Compania de Apă Oltenia a semnat primul contract din Masterplanul de apă care cuprinde şi Municipiul Calafat

Compania de Apă Oltenia a semnat primul contract din Masterplanul de apă care cuprinde şi Municipiul Calafat
În această dimineaţă, Compania de Apă Oltenia a semnat primul contract pentru lucrări din cadrul proiectului "Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj".Compania de Apă  Oltenia SA implementează proiectul  ”Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul Craiova”, proiect atribuit prin licitație publică ofertantului S.C. TMUCB S.A, valoarea contractului este de 59.236.889,79 lei fără TVA, din care 45.816.913,19 lei reprezintă fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.Acest proiect va avea o extindere pentru alte localități care nu sunt incluse acum,dintre aceastea menționăm: Filiași, Poiana Mare, Băilești, Dăbuleni, Bechet, Călărași, Calafat, Ciuperceni, Ișalnița”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj .
Read More

Două proiectile găsite în comuna Tunarii Noi, ridicate de pompieri

Două proiectile găsite în comuna Tunarii Noi, ridicate de pompieri
Lucrătorii Detaşamentului 1 Pompieri Craiova din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Oltenia" al judeţului Dolj au fost solicitaţi în acest sfârşit de săptămână pentru ridicarea a două proiectile perforante de calibru 37 mm găsite în comuna Tunarii Noi. Cele două proiectile au fost descoperite de un sătean în timp ce făcea curăţenie în grădina gospodăriei. Potrivit reprezentanţilor ISU, pe timpul operaţiunilor de identificare, ridicare, transport şi depozitare nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale.
Read More

Peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, mistuite de flăcări în acest sfârşit de săptămână

Peste 60 de hectare de vegetaţie uscată, mistuite de flăcări în acest sfârşit de săptămână
Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Maglavit, Goicea, Bârca, Galicea Mare, Daneţi, Malu Mare, Cetate, Vîrtop şi Izvoare au fost şi ele solicitate să intervină pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată. Din cauza focului deschis în spaţii deschise şi a unui rest de ţigară aprins aruncat la întâmplare au ars aproximativ 38 de hectare de vegetaţie uscată şi două tone de plante furajere.
Read More

Doi tineri din comuna doljeană Moţăţei s-au ales cu dosare penale

Doi tineri din comuna doljeană Moţăţei s-au ales cu dosare penale
Doi tineri din comuna doljeană Moţăţei s-au ales cu dosare penale după ce o patrulă de poliţişti a oprit în trafic maşina în care cei doi se aflau. Echipajul din cadrul poliţiei municipale a constatat că şoferul autoturismului Dacia 1310, Marian Surdu, în vârstă de 19 ani, nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În plus, în urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul nu figurează ca înmatriculat, iar plăcuţa de înmatriculare era falsă. În urma controlului corporal efectuat asupra pasagerului din maşină, Florin Piciu, de 20 de ani, poliţiştii au găsit un cuţit tip briceag în lungime de 25 centimetri, pe care îl purta fără drept asupra sa. Celor doi doljeni li s-au întocmit dosar penale - lui Surdu pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice şi fără permis de conducere, iar lui Piciu pentru port ilegal de armă albă.
Read More

Elită Dolj - Progresul Ciupercenii Vechi - Avântul Giubega 2 - 4

Elită Dolj - Progresul Ciupercenii Vechi - Avântul Giubega 2 - 4


Pe o vreme calduroasă, astăzi s-a disputat la Ciupercenii Vechi meciul din cadrul Diviziei Elită la fotbal dintre echipa locală Progresul şi Avântul Giubega.Partida începe cu atacul gazdelor care în min.15 au o mare ocazie de gol, dar Ţucureanu nimereşte bara şi scorul rămâne nemodificat.Oaspeţii au un corner în min.22 , dar portarul din Ciuperceni reţine mingea.Meciul este deschis, mingea alternează de la o poartă la alta şi ocaziile de gol apar . În min.25, luft Ţucureanu din careul oaspeţilor, min.34 Avântul are o lovitură liberă şi mingea este trimisă pe lângă poarta gazdelor.După ce în min.39 Tălângă de la Progresul iroseşte o ocazie de gol trimiţând mingea pe lângă poartă, oaspeţii contraatacă şi la o centrare după partea stângă, Talpoş înscrie. 1 - 0 pentru Avântul Giubega care intră în avantaj la vestiare ! Repriza secundă începe cu câteva ocazii de gol ale gazdelor în min.48 la o lovitură liberă Tunăreanu şutează şi respinge portarul,min.60 şut Bârsanu peste poartă.Şi cum ocaziile se răzbună în min.65 Firu trimite o centrare înşelătoare, portarul gazdelor este stânjenit de soare şi mingea intră în poartă, 0 - 2.Gazdele resimnt şocul, jocul lor este anevoios şi nu reuşesc să ameninţe poarta celor din Giubega. Din contră, cei care înscriu sunt tot oaspeţii  în min.70 prin acelaşi Talpoş, care şutează şi mingea este scăpată de portar în plasă ! Scorul devine 0-3 şi gazdele atacă pentru a înscrie măcar odată, dar portarul oaspeţilor face minuni prin reflexele sale ! În min.86 după un fault în careu, Progresul obţine un penalti şi înscrie prin Tunăreanu, scorul devenind 1-3.În min.88 contraatac al gazdelor care înscriu prin Popescu , 2-3 şi spectatorii încă mai speră ! Dar speranţele lor se năruiesc în prelungirile partidei când jucătorii din Giubega mai înscriu odată prin Buzatu, partida încheindu-se 2-4 ! A fost o victorie meritată a oaspeţilor care au arătat un plus de prospeţime şi de acurateţe în jocul de astăzi !
Read More

Gica Popescu, despre candidatura la sefia FRF

Gica Popescu, despre candidatura la sefia FRF
Gica Popescu, fostul mare international roman, a vorbit despre posibilitatea de a candida pentru functia de presedinte al FRF, la alegerile din 2014.Popescu spune ca nu a luat inca o decizie in acest sens."Vorbim de 2014, dar este atat de departe... mai sunt atatea de facut pana atunci. Decizia de a candida sau nu este una pe care o voi lua in timp, cu intelepciune", a spus Popescu, potrivit Sport.ro.Actualul presedinte al Federatiei, Mircea Sandu, a anuntat ca nu va mai candida in 2014, el urmand a se concentra pe activitatea de la UEFA.
Read More

LIGA a IV a Dolj - etapa a 8 a

LIGA a IV a Dolj - etapa a 8 a
Iată rezultatele înregistrate în etapa a VIII-a din Liga 4 și clasmanetul:
JOI, 20 SEPTEMBRIE 2012
Stadion Combinat: CSJ Știința U Craiova - Dinamyk Craiova 2-1
VINERI, 21 SEPTEMBRIE 2012
Stadion Hanu Doctorului: ȘC Fotbal GP - Progresul Segarcea 3-2
Stadion Ișalnița: CS Ișalnița - Viitorul Cîrcea 0-1
SÂMBĂTĂ, 22 SEPTEMBRIE 2012
Stadion Termo: Energia Craiova - FC Podari 0-3
Stadion Amaradia: Amaradia Melinești – Dunărea Calafat 2-7
Stadion Pilești: Avântul Pielesti - FC Leamna 2-1
Stadion Filiași: CSO Filiași - Prometeu Craiova 2-0
Stadio Progresul: Progresul Băilești - Recolta Ostroveni 1-4
CLASAMENT
1. Dunărea Calafat                 8   6  1 1         34- 5    19
2. Prometeu Craiova               8   6  0 2         27- 8    18
3. FC Podari                           8   6   0 2         25- 8    18
4. Progresul Segarcea          8   5  1 2          22-13   16
5. CS Işalniţa                          8   5 1 2          21-12   16
6. CSO Filiaşi                         8   4  1 3         11-10   13
7. Amaradia Melineşti           8  4   0 4           19-31   12
8. GP Craiova                       8   3  3   2         27-22   12
9. Viitorul Cârcea                 8   3  2   3         13-12     11
10. CSJ Ştiinţa U Craiova      8   3  2   3           13-16     11
11. FC Leamna                      8   3  0   5           15-18       9
12. Avântul Pieleşti               8   2   1 5           10-17       7
13. Dinamyk Craiova             8   2  1   5           17-28       7
14. Recolta Ostroveni            8   1   3 4           12-30       6
15. Progresul Băileşti             8   1   1 6           12-28       4
16. Energia Craiova               8   1   1 6              8-25       4
Read More

Dunărea Calafat a redevenit liderul Ligii a IV Dolj, prin victoria de astăzi, 7 - 2 în deplasare la Melineşti !

Dunărea Calafat a redevenit liderul Ligii a IV Dolj, prin victoria de astăzi, 7 - 2 în deplasare la Melineşti !

Dunărea Calafat a obţinut astăzi în deplasare la Melineşti o victorie categorică : 7 -2 cu echipa locală Amaradia ! Meciul a fost dominat de calafeteni din primul până în ultimul minut al întâlnirii şi de aceea victoria de astăzi este una meritată. Profitând de înfrângerea celor din Segarcea în faţa celor de la Gică Popescu 2-3, precum şi de meciul pierdut de pompierii de la Prometeu la Filiaşi, 0-2 cu CSO Filiași, Dunărea Calafat a redevenit liderul acestei serii cu 19 puncte la activ, faţă de 18 cât au celelalte echipe urmăritoare. În etapa viitoare programată pe data 29.09.2012, Dunărea întâlneşte acasă pe Progresul Băileşti care a pierdut astăzi pe teren propriu cu Recolta Ostroveni, 1-4.
Read More

"Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” la cea de-a şaptea ediţie

"Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” la cea de-a şaptea ediţie
În perioada 24-28 septembrie 2012, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din I.G.P.R. va derula, la nivel naţional, cea de-a şaptea ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.În această perioadă, în toate judeţele, se vor desfăşura activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă. Vor fi cooptaţi în organizarea şi derularea acestor acţiuni parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale, mass-media.Activităţile desfăşurate urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.
Read More

Amaradia Melineşti - Dunărea Calafat etapa a 8 a Liga a IV a , ora 12

Amaradia Melineşti - Dunărea Calafat etapa a 8 a Liga a IV a , ora 12
Dunărea Calafat susţine astăzi în deplasare la Melineşti, meciul etapei a 8 a din cadrul Ligii a IV Dolj. Această partidă va începe la ora 12.00 , formaţia calafeteană şi echipa gazdă Amaradia Melineşti, promit spectatorilor un meci plăcut cu multe faze de poartă ! Vă prezentăm şi celelalte partide : Etapa a 8-a: joi: CSJ Ştiinţa U Craiova – Dinamyk Craiova 2-1; sâmbătă, ora 11.00: Energia Craiova – FC Podari, 12.00: Amaradia Melineşti – Dunărea Calafat, Progresul Băileşti – Recolta Ostroveni, CSO Filiaşi – Prometeu Craiova. Partidele CS Işalniţa – Viitorul Cârcea 0-1, „GP“ Craiova – ProgresulSegarcea 3-2 şi Avântul Pieleşti – FC Leamna(nu avem rezultatul), s-au disputat ieri.

Read More

Podul Vidin-Calafat va fi inaugurat, cel mai probabil, pe 1 martie 2013

Podul Vidin-Calafat va fi inaugurat, cel mai probabil, pe 1 martie 2013
După 13 ani de aşteptări, Calafatul intră pe harta Coridorului IV European a transportului de marfă şi călători. Podul Vidin-Calafat va fi inaugurat, cel mai probabil, pe 1 martie 2013. Între timp, municipalitatea lucrează la construirea unei centrale electrice care să cogenereze agent termic pentru oraş şi atragerea de investitori, având două variante pentru realizarea unui parc industrial. Primăria Calafat a reluat proiectul construirii unei centrale electrice care să furnizeze prin cogenerare energie termică pentru oraş. Municipalitatea pune la dispoziţie un teren de opt hectare, pe care-l concesionează pentru 49 de ani viitorului investitor. Ultima ofertă vine din Serbia, unde grupul CPI din Belgrad, adus de un investitor italian, va încerca să colaboreze cu o bancă elveţiană pentru o investiţie într-o centrală cu o capacitate instalată de 80 MW. Potrivit site-ului companiei, CPI a fost fondată în 1969, ca departament al Institutului de Chimie, Tehnologie şi Metalurgie (IHTM) din Belgrad. Compania este specializată, printre altele, în petrochimie şi industria energetică, participând la construirea unor fabrici în Rusia, Libia, Algeria, Irak sau China. A doua ofertă provine din partea Green Energy Calafat, o societate deţinută de un cetăţean olandez ce controlează grupul Sequoia Capital. Oferta Green Energy se referă la o investiţie iniţială de 15 milioane de euro.
„Discutăm cu ambele părţi, să vedem care sunt condiţiile oferite pentru oraş. Din câte am înţeles, afacerea constă în producerea de energie electrică şi livrarea ei în sistemul naţional. În cogenerare însă, centrala va produce şi energie termică pentru oraş“, ne-a precizat primarul Mircea Guţă. Din cauza costurilor mari de producţie, vechea centrală termică a oraşului Calafat a dat faliment, iar instalaţiile au fost vândute ca fier vechi de cel care a cumpărat activele.
Read More

Două parcuri industriale în pregătire pentru calafeteni

Două parcuri industriale în pregătire pentru calafeteni
Din păcate, întreaga platformă industrială a oraşului este acum o ruină. Platforma care a aparţinut fostei fabrici de zahăr ar putea deveni parc industrial, prin asociere cu primăria. „SC Tradex Industries a cumpărat activele fostei fabrici de zahăr. A încercat să aducă aici Pirelli, pentru fabricarea de anvelope, însă afacerea nu a ieşit. În cele din urmă, patronatul a făcut o ofertă primăriei, pentru a realiza în comun un parc industrial. Avantajul este că locaţia este deja pe platforma industrială, având toate utilităţile necesare, inclusiv accesul la linia CFR şi infrastructura rutieră. Suprafaţa este de 14 hectare“, a mai spus primarul. În paralel cu această ofertă însă, primăria a început în ultimii ani propriul demers: realizarea unui parc industrial pe 11,3 hectare în apropierea viitorului pod Vidin - Calafat. Printre firmele care şi-au manifestat intenţia de a investi aici s-au numărat Reinvest Corporation Cehia (dezvoltatori pentru Penny, Billa, Lidl şi Profi, Eweco Development) şi doi furnizori Ford (Johnson Controls şi Kirchhoff Automotive) - care doreau depozite şi folosirea Dunării pentru a-şi transporta materiile prime. Demersurile pentru înfiinţarea parcului au fost întârziate din cauza unei dispute asupra unei parcele de teren, însă de curând au fost reluate. Primăria Calafat are şi alte idei privind exploatarea investiţiilor în energie. „Avem deja zece hectare de teren pregătite pentru amenajarea unui parc fotovoltaic. Vom face o licitaţie pentru găsirea investitorului. În total, vor fi 40 de hectare pe care vrem să le folosim pentru energia verde“, a explicat primarul Mircea Guţă. Toate marile investiţii sunt, într-un fel sau altul, legate de finalizarea viitorului pod Vidin-Calafat, o realizare importantă, care va pune Calafatul pe harta Coridorului IV European de transport de mărfuri şi persoane. Lucrările sunt pe final, iar cel mai probabil podul va fi inaugurat pe 1 martie 2013. Racordul la infrastructura rutieră şi feroviară pe malul românesc este deja realizat, iar în prezent se lucrează de zor la modernizarea DN 56 Craiova-Calafat, pentru a putea prelua traficul crescut din 2013. „Până la sfârşitul anului, fondurile UE cu care se construieşte podul trebuie deja trase. Nu se mai acceptă nici o prelungire, deja a întârziat prea mult. Cel mai probabil, în primăvara lui 2013 vom avea inaugurarea“, a spus edilul-şef al Calafatului.
Read More

Locuinţe ANL, sociale şi pensiuni în Calafat

Locuinţe ANL, sociale şi pensiuni în Calafat
În ultimii ani, Primăria Calafat a făcut şi câteva investiţii imobiliare importante.
În primul rând, a rezolvat problema tinerilor care se aflau pe lista de aşteptare pentru locuinţe ANL. Recent, au fost finalizate trei scări de bloc, iar 40 de familii din cele 43 aflate în aşteptare au primit locuinţe. Blocurile ANL se află la mai puţin de un kilometru de intrarea către Podul Vidin-Calafat. Tot ca investiţie imobiliară, primăria a cumpărat de la compania de construcţii Astra un bloc părăsit, pe care îl va evalua şi va aloca fonduri pentru reabilitare începând cu 2013. 30 de familii nevoiaşe vor primi apartamente în acest bloc. De asemenea, o altă investiţie de utilitate publică este noua piaţă a oraşului, ce va fi folosită exclusiv pentru produsele nealimentare. „S-au investit circa 500.000 de lei. Vechea piaţă a oraşului va rămâne doar alimentară. Pentru toate celelalte, am construit această piaţă, cunoscută popular ca «Piaţa Bulgarilor», deoarece aici îşi vindeau aceștia diferite produse“, a încheiat primarul.
Pentru viitor, primăria vrea să introducă în intravilan zona de plajă a Dunării până în satul Basarabi. Terenul va fi lotizat şi concesionat pentru construirea unor pensiuni turistice. De altfel, primarul Mircea Guţă este preşedintele unui Grup de Acţiune Locală (GAL) pentru dezvoltarea unei microregiuni care are în componenţă 16 localităţi. Suma alocată GAL Calafat este de 2,6 milioane de euro, iar proiectele contractate urmează să fie implementate până în 2015.
Read More

Cetate, comuna longevităţii din judeţul Dolj - “Mi-e greu la 100 de ani să trăiesc singură”

Cetate, comuna longevităţii din judeţul Dolj - “Mi-e greu la 100 de ani să trăiesc singură”

Patru localnici din comuna Cetate au suflat în acest an peste 100 de lumânări aniversare. Pare greu de crezut, dar şi de trăit atâţia ani, iar sărbătoriţii Iulia Radu, Pătru Popa, Sârbu Leana şi Elena Ototoc spun că secretul longevităţii este cumpătarea. Cea mai în vârstă dintre vârstnici este Iulia Radu, care acum are 100 de ani şi şase luni. Zâmbeşte celor care o felicită pentru venerabila vârstă, însă le spune celor care o ascultă că un secol de viaţă este o povară grea.

Prima sărbătorită din acest an este Iulia Radu. Bătrâna a împlinit vârsta de 100 de ani la jumătatea lunii martie. A supravieţuit celor două războaie, revoluţiei din ’89 şi greutăţilor vieţii, dar nimic nu i-a luat puterea să zâmbească.

Fiica are 82 de ani

Fiecare zi pare la fel, dar timpul se scurge într-un mod diferit pentru Iulia Radu. În miezul zilei, stă pe marginea patului şi ascultă ştirile difuzate la radio. Nu ştie ce va face mâine, dar trăieşte fiecare clipă ca şi când ar fi ultima. “Nu sufăr de nimic. Vederea şi auzul mi-au slăbit şi mă dor picioarele de la reumatism. În rest nu sufăr de nimic”, spune bătrâna şi chipul i se luminează în faţa gândului că la 100 de ani nu are nicio boală. “Fata mea are 82 de ani şi are probleme cu inima. S-a operat şi i-au pus aparat la inimă.Dar eu sunt sănătoasă”, adaugă bătrâna.

Comuniştii i-au luat bucata de pământ

S-a născut la Cetate, a copilărit pe aceste meleaguri şi tot aici şi-a trăit şi tinereţea. Îşi mai aminteşte din perioada războiului, dar şi când comuniştii au venit la putere şi i-au luat cele 10 pogoane de pământ pe care le muncea împreună cu soţul său. “Am pierdut doi fraţi în război. Unu dintre ei s-a dus voluntar. Ce i-a venit lui nu ştiu, dar până în toamnă a murit. Celălalt a plecat în Rusia şi acolo a rămas. Comuniştii când au venit, munceam câmpul ăsta care e aici în dreptul casei. L-am dat, că nu aveam încotro”, povesteşte Iulia Radu.

“Vreau să mor ca să mă liniştesc”

Acum, la 100 de ani, bătrâna trage linie şi spune că reţeta longevităţii este cumpătarea: “Am mâncat, am băut cum se bea şi când se bea, totul cu măsură”. Dorinţele s-au stins cu anii, iar de pe marginea patului, din casa aflată la ieşirea din comună, Iulia Radu spune că aşteaptă moartea: “Vreau să mor ca să mă liniştesc! Mi-e greu la 100 de ani să trăiesc singură!”.

Read More

Liga a IV-a Dolj Etapa a 7 a

Liga a IV-a Dolj Etapa a 7 a

PROMETEU CRAIOVA - ȘC FOTBAL GP 3-2

PROGRESUL SEGARCEA – AVÂNTUL PIELEŞTI 2-0

FC PODARI – CSJ ŞTIINŢA U CRAIOVA 6-1

DUNĂREA CALAFAT – ENERGIA CRAIOVA 5-1

RECOLTA OSTROVENI – AMARADIA MELINEŞTI 1-5

VIITORUL CÂRCEA – PROGRESUL BĂILEŞTI 5-0

FC LEAMNA – CS IŞALNIŢA 1-4

DINAMYK CRAIOVA – CSO FILIAŞI (S-A JUCAT LA BECHET) 0-2

1. Prometeu Craiova 7 6 0 1 27-6 18

2. Dunărea Calafat 7 5 1 1 24- 4 16

3. CS Işalniţa 7 5 1 1 21-11 16

4. Progresul Segarcea 7 5 1 1 20-10 16

5. FC Podari 7 5 0 2 22- 8 15

6. Amaradia Melineşti 7 4 0 3 17-24 12

7. CSO Filiaşi 7 3 1 3 9-10 10

8. GP Craiova 7 2 3 2 24-20 9

9. FC Leamna 7 3 0 4 14-16 9

10.Viitorul Cârcea 7 2 2 3 12-12 8

11. CSJ Ştiinţa U Craiova 7 2 2 3 11-15 8

12. Dinamyk Craiova 7 2 1 4 16-26 7
13. Avântul Pieleşti 7 1 1 5 8-16 4
14. Progresul Băileşti 7 1 1 5 11-24 4
15. Energia Craiova 7 1 1 5 8-22 4
16. Recolta Ostroveni 7 0 3 4 8-29 3

Read More

DUNĂREA CALAFAT – ENERGIA CRAIOVA 5-1

DUNĂREA CALAFAT – ENERGIA CRAIOVA 5-1

După cum anticipam ieri înaintea acestui meci, Dunărea Calafat nu a avut un adversar puternic şi a câştigat detaşat partida ! Jocul s-a desfăşurat într-un singur sens, spre poarta craiovenilor, care au încasat numai cinci goluri ieri ! După fluierul final al arbitrului, Dunărea a câştigat încă trei puncte în clasament, învingând cu 5-1 ! Calafetenii ocupă acum locul 2 în clasament cu 16 puncte acumulate până în prezent, primul loc fiind ocupat de Prometeu Craiova cu 18 puncte. În următorul meci, Dunărea se va deplasa la Melineşti unde va întâlni echipa locală AM Melineşti, în data de 22 Septembrie.
Read More

Peste 170 de magazine şi restaurante din Calafat şi judeţ au activitatea interzisă

Peste 170 de magazine şi restaurante din Calafat şi judeţ au activitatea interzisă

Mai multe societăţi comerciale, printre care restaurante, patiserii, fast-food-uri, magazine alimentare, pescării, carmangerii, depozite frigorifice, snack-baruri, bufete etc., cu puncte de lucru şi/sau desfacere în Craiova, Băileşti, Calafat, dar şi în alte localităţi din judeţ au „interzis” la vânzare. Activitatea lor a fost oprită de medicii specialişti în siguranţa alimentelor. Mai exact, pentru 168 de societăţi comerciale care vindeau cu amănuntul produse alimentare de origine animală au fost emise ordonanţe de interzicere a activităţii, din cauza neregulilor găsite la controale.
Read More

GICĂ POPESCU - Magnificul fotbalist calafetean cu care ne mândrim !

GICĂ POPESCU - Magnificul fotbalist calafetean cu care ne mândrim !

Gică Popescu curge Jiul pe lângă Craiova, se varsă în Dunăre şi bătrânul Danubiu îşi vede de drumul uneori molcom, alteori agitat prin Oltenia, pe la Calafat.De aici a plecat Gică la Craiova, să joace fotbal la Universitatea. Timid şi deşirat rămâne după antrenamente să lucreze oficial. Trebuie să recupereze, să se perfecţioneze.Debutează pe Central, impresionează, face furori, îl fură Steaua, nu se acomodează cu roşul lângă albastru şi fuge pe la Calafat în Bulgaria.Revine, ajunge la naţionala care atunci era de fapt o combinată Steaua-Dinamo şi Craiova respiră iarăşi performanţa şi mândria. Craiova renaşte. Vine anul 1990.Gică pleacă în Olanda. Da ! Unul dintre ai noştri joacă fotbal acolo unde vedeam noi meciuri frumoase doar la televizor. Joacă şi se impune, trece în Anglia, iarăşi se impune.Înainte de a fascina Turcia şi a se peregrina pe final de carieră un pic în Italia şi puţin în Germania, face o escală strălucitoare în Catalunya.Gică este unicul român şi spre mândria noastră. Craiovean, care poartă pe braţ banderola de căpitan de echipă al celebrei şi titratei F.C. Barcelona. Acolo, la Barcelona îi stă bine în roşu şi albastru.Şi câştigă trofee, dar nici atunci, în calitate de lider al Barcelonei nu renunţă la obiceiul de pe când era junior: lucrează suplimentar, după antrenamentele echipei.La echipa naţională ne extaziează pe toţi românii cu superbul vis american de la World Cup 1994. Este unul dintre liderii Generaţiei de Aur a Naţionalei.Poate a supărat la un moment dat, când pentru scurtă vreme a ajuns la Dinamo. Dar profesionistul îşi face datoria acolo unde este solicitat. Craiova nu îl chemase acasă pe când aici la noi se încerca o reconstrucţie, care de fapt a fost începutul sfârşitului.El rămâne cu certitudine Gică Popescu al nostru, pentru că este căpitanul craiovean de la F.C. Barcelona !
Read More

Dunărea Calafat - Energia Craiova ora 17.00

Dunărea Calafat - Energia Craiova ora 17.00

În această după-amiază, începând cu ora 17.00, are loc etapa a VII-a din liga 4 Dolj. După deplasarea la Podari, unde a pierdut cu 1-0, Dunărea Calafat va juca cu cu puştii de la Energia Craiova. Meciul de astăzi este unul uşor pentru calafeteni, ţinând cont că echipa oaspete nu a acumulat decât patru puncte în clasament, clasându-se pe locul 15 până în prezent. Toţi iubitorii fotbalului din Calafat, sunt aşteptaţi astăzi de la ora 17.00 pentru a vedea din nou echipa favorită la lucru şi pentru a o încuraja în meciul cu echipa craioveană !

Stadion Dunărea: DUNĂREA CALAFAT – ENERGIA CRAIOVA ora 17.00

Arbitrii: Dan Cîrstea – Cristian Bunget, Romeo Popa; Observator: Vasile Smarandache

Read More

Poliţiştii de Frontieră Calafat, în acţiune

Poliţiştii de Frontieră Calafat, în acţiune

Duminică, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat au oprit în trafic un microbuz, marca Daewoo, condus de un cetăţean român, lângă el, în cabină, fiind şi proprietarul vehiculului, tot român, Ion M., în vârstă de 39 de ani. La controlul documentelor, oamenii legii au constatat că talonul pentru inspecţie tehnică era fals, motiv pentru care proprietarului microbuzului i s-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.
Read More

Accident între doi „consumatori” de alcool la Moţăţei

Accident între doi „consumatori” de alcool la Moţăţei

Sâmbătă la ora 21.00, pe DJ 561A, în comuna Moţăţei, I. Sorin, de 21 de ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul proprietatea tatălui său, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracţiune animală condus de S. Laurenţiu, de 31 de ani, din aceeaşi localitate, care nu s-a asigurat la executarea virajului spre stânga.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a căruţaşului, care a fost transportat la Spitalul Calafat unde i s-a stabilit diagnosticul: traumatism coloană lombară, traumatism umăr stâng, dar şi o concentraţie alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost şi el testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.
S-au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Read More

Daniel F. de 31 de ani din comuna Cetate, a fost grav rănit sâmbătă

Daniel F. de 31 de ani din comuna Cetate, a fost grav rănit  sâmbătă

Daniel F., de 31 de ani, din comuna Cetate, Dolj, a fost grav rănit sâmbătă după ce mopedul pe care circula a fost lovit de un autoturism pe DN 56 A, în localitatea Hunia. Florin P., de 34 de 34 de ani, din Maglavit, în timp ce conducea un autoturism proprietatea unui cetăţean bulgar, la o intersecţie de pe raza localităţii, nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP şi nu a acordat prioritate de trecere mopedului care circula pe drumul cu prioritate, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorul mopedului, care a fost transportat la Spitalul Municipal Calafat şi vătămarea corporală uşoară a lui Claudiu B., de 20 de ani, din Hunia, ocupant al mopedului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul mopedului nu posedă cursuri de legislaţie rutieră, iar pe timpul mersului atât el cât şi ocupantul nu purtau căşti de protecţie. A fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.
Pe numele lui Florin P. a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Read More

Jandarmii din Calafat au găsit un cuţit asupra unui tânăr din Maglavit

Jandarmii din Calafat au găsit un cuţit asupra unui  tânăr din Maglavit

Duminică, 16 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, jandarmii Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Calafat, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în timpul executării unei misiuni specifice în localitatea Maglavit, s-au sesizat cu privire la faptul că, în zona unei discoteci din localitate, un tânăr a început să manifeste un comportament suspect la vederea echipajului de jandarmi.
Jandarmii au procedat la legitimarea şi stabilirea identităţii tânărului, constatând că se numeşte S.D., de 17 ani, din Maglavit, iar în urma controlului corporal preventiv au găsit asupra acestuia un cuţit cu lama în lungime de 8 cm..
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port al cuţitului, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2, alin. 1, pct. 1 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
Cuţitul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar actele premergătoare de constatare urmează să fie înaintate organelor competente pentru soluţionare.
Read More

Florin Toma de 21 de ani, din comuna Ciupercenii Noi a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere

Florin Toma de 21 de ani, din comuna Ciupercenii Noi a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere

La unul din filtrele rutiere, oamenii legii au oprit un autoturism Opel Astra, la volanul căruia se afla Florin Toma, de 21 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, maşina fiind avariată în partea din faţă. Luat la întrebări, pentru că nu avea autorizaţie de reparaţie, şoferul a recunoscut că fusese implicat într-un eveniment rutier, cu două zile mai devreme. Mai exact, în timp ce circula pe strada „Gării” din comuna Poiana Mare, la efectuarea virajului la stânga, nu a acordat prioritate de trecere biciclistului Ştefan Coşereanu, de 57 de ani, din localitate, acroşându-l uşor cu partea faţă. În urma accidentului biciclistul nu a suferit vătămări corporale, însă conducătorul auto nu a anunţat organele de poliţie despre incident, astfel că a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere.
Read More

Liga a IV-a Dolj

Liga a IV-a Dolj

Etapa a 6-a: „GP“ Craiova - Dinamyk Craiova 8-3, CS Işalniţa - Progresul Segarcea 3-2, CSJ Ştiinţa U Craiova - CSO Filiaşi 0-1, Avântul Pieleşti - Prometeu Craiova 0-2, FC Podari - Dunărea Calafat 1-0, Energia Craiova - Recolta Ostroveni 1-1, Amaradia Melineşti - Viitorul Cârcea 3-2, Progresul Băileşti - FC Leamna 1-3.
Clasament: 1. Prometeu Craiova 15 puncte (golaveraj 24-4), 2. Dunărea Calafat 13 (19-3), 3. Progresul Segarcea 13 (18-10), 4. CS Işalniţa 13 (17-10), 5. FC Podari 12 (16-7), 6. „GP“ Craiova 9 (22-17), 7. FC Leamna 9 (13-12), 8. Amaradia Melineşti 9 (12-23), 9. CSJ Ştiinţa U Craiova 8 (10-9), 10. CSO Filiaşi 7 (7-10), 11. Dinamyk Craiova 7 (16-24), 12. Viitorul Cârcea 5 (7-12), 13. Avântul Pieleşti 4 (8-12), 14. Progresul Băileşti 4 (11-18), 15. Energia Craiova 4 (7-17), 16. Recolta Ostroveni 3 (7-24).
Read More

FC Podari - Dunărea Calafat 1 - 0

FC Podari - Dunărea Calafat 1 - 0

Dunărea Calafat a trebuit să se recunoască învinsă sâmbătă, în etapa a VI a din Liga a IV. La Podari echipa gazdă FC din localitate s-a impus cu 1- 0. Calafetenii au fost dominaţi de gazde care au trimis de patru ori mingea în bară şi au ratat două lovituri de pedeapsă prin Niţă şi Pârvu. Portarul Ureche de la Dunărea a reuşit să apere cele două lovituri de la 11 m şi să aibă o evoluţie bună pe tot parcursul meciului ! Golul celor din Podari a fost înscris de Pârvu în min. 36. Dunărea a jucat cu următoarea formaţie : Ureche-Brebenel, Uşurelu, Corneanu, V. Sîrbu – Popa, A. Sîrbu, M. Iancu, E. Iancu – Chiva, N. Sîrbu. Au mai jucat: Roşianu, Babac şi Ciovică.Antrenor-Claudiu Oncică. FC Podari-Barbu – Stoian, Sodoleanu, Istudor, Mateiţă, Niţă, Pîrvu, Tâmplaru, Dumbra – Preda, Cimpoeru. Au mai jucat:Dăbuleanu, G.Ionescu, Dumitraşcu. Antrenor- Victor Naicu.
Read More

Poliţiştii calafeteni ajutaţi de colegii bulgari şi sârbi, au participat ieri la acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”

Poliţiştii calafeteni ajutaţi de colegii bulgari şi sârbi, au participat ieri la acţiunea  „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”

O nouă acţiune pe linie de poliţie rutieră a fost organizată, ieri, în Calafat, de reprezentanţii Poliţiei doljene, cu participarea unor echipaje de poliţişti sârbi şi bulgari. Activitatea, devenită deja tradiţională în rândul poliţiştilor şi derulată sub genericul „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”, are drept scop schimbul de experienţă şi familiarizarea cu particularităţile legislative ale fiecăreia dintre cele trei ţări.Astfel, pe tot parcursul zilei de ieri, poliţişti de rutieră din cadrul Direcţiilor Regionale Vidin şi Vratsa – Bulgaria şi Direcţiei Regionale Zajecar – Serbia, precum şi lucrători ai Serviciul Rutier şi Poliţiei municipiului Calafat din cadrul IPJ Dolj au acţionat, în echipaje mixte, pe DN 56 (DE 79) Calafat – Craiova, urmărind legalitatea traficului internaţional de mărfuri şi persoane, controlul timpilor de mers şi staţionare, verificarea vitezei de deplasare, prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul circulaţiei şi a celor care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, dar şi verificarea legalităţii documentelor autovehiculelor înmatriculate în străinătate precum şi a persoanelor aflate în acestea.Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost verificate 128 de autovehicule, dintre care 96 înmatriculate în Bulgaria, fiind constatate 24 abateri contravenţionale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.150 lei. De asemenea, au fost retrase opt certificate de înmatriculare pentru constatarea unor nereguli tehnice.
Read More

Derby la Podari - FC Podari - Dunărea Calafat - SÂMBĂTĂ (15.09.2012) - ORA 12.00

Derby la Podari - FC Podari - Dunărea Calafat - SÂMBĂTĂ (15.09.2012) - ORA 12.00

Etapa a-VI-a din cadrul campionatului judeţean Dolj are cap de afiş partida dintre FC Podari şi liderul Dunărea Calafat.Gazdele sunt pe val şi vin după trei victorii la rând cu acelaşi scor (4-0), iar oaspeţii au devenit lider al Ligii 4, profitând de surprinzătorul eşec al pompierilor cu Işalniţa.Meciul care are loc pe stadionul din Podari, va începe la ora 12.00 şi va fi arbitrat de Alina Pesu – Daniel Pătraşcu şi Constantin Mihai. Observator: Viorel Popa.
Read More

Găsit spânzurat în pădure la Ciupercenii Vechi

Găsit spânzurat în pădure la Ciupercenii Vechi

Ieri 13.09.2012 după ora 15 a dispărut de acasă un locuitor din Ciupercenii Vechi. După mai multe căutări prin localitate, familia nu l-a găsit pe niciunde. Pe nume Casapu Nae (ptr.cunoscuţi Nae a lui Oancă) 55 de ani, a fost descoperit de un cetăţean, astăzi după amiază în pădurea satului, spânzurat de un copac ! Locul în care a fost găsit este aproape chiar de casa sa, langă curba şoselei ce duce către Ciupercenii Noi , în jurul fântânii pădurarului. Au fost anunţate organele în drept, la faţa locului sosind atât echipajul poliţiei , dar şi medicii, care au luat trupul neînsufleţit al spânzuratului pentru necropsie, la Spitalul Municipal Calafat. Atât familia, cât şi locuitorii din Ciupercenii Vechi, nu îşi explică gestul făcut de concetăţeanul lor, ştiindu-l o fire deschisă şi cumsecade cu toată lumea !
Read More

Accident la Poiana Mare

Accident la Poiana Mare

Un şofer s-a ales cu maşina serios avariată, după ce a intrat în coliziune cu o căruţă şi s-a răsturnat în şanţ. Potrivit poliţiştilor, azi noapte, pe DJ 553, în afara localităţii Poiana Mare, Adrian Dumitraşcu, de 22 de ani, din localitatea Siliştea Crucii, Dolj, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un vehicul cu tracţiune animală condus de Emil Popovici, 68 de ani, din comuna Poiana Mare, a intrat în coliziune cu acesta, după care s-a răsturnat în şanţ. În urma accidentului, soţia căruţaşului, Popovici Maria, s-a ales cu răni uşoare. Ea a a fost transportată la Spitalul Calafat unde i s-a stabilit diagnosticul “traumatism hemitorace stâng”, rămânând internată. Atât conducătorul auto cât şi căruţaşul au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Pe numele conducătorului auto s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Read More

Un bucureştean stă cu bocancii pe grumazul PNL Dolj - Mihai Voicu, deputatul fantomă

Un bucureştean stă cu bocancii pe grumazul PNL Dolj - Mihai Voicu, deputatul fantomă

Cu câteva excepţii – H. Buzatu, Costel Mitriţă (mai ales) şi încă vreo 2-3 -, peneliştii doljeni sunt, de ani buni, preşuri pentru pantofii luxoşi ai oportunistului Mihai Voicu. Născut la Bucureşti, deci fără nicio legătura cu Oltenia, necăsătorit la 44 de ani, Voicu domină de sezoane bune nişte doljeni care se joacă de-a liberalii şi tremură de frică în faţa „domnului Mişu“. Mai mult, calculând el în ce colegiu sunt cei mai mulţi primari liberali, Voicu s-a înfipt deputat în zona Poiana Mare-Calafat, dar, în acest mandat, deşi s-au scurs aproape 4 ani din el, niciun alegător nu i-a prea văzut faţa.Despre nevoile oamenilor din zonă, redutabili legumicultori, lăsaţi acum fără niciun sprijin, nici nu poate fi vorba, Voicu n-a mişcat nimic, lăsându-şi şi primarii de izbelişte. De fapt, în ultimii ani, mulţi dintre aceştia s-au văzut nevoiţi să joace la două capete, dacă nu la mai multe, au bătut la uşile pedeliştilor, pesediştilor sau uneperiştilor, în speranţa că vor obţine finanţări pentru proiectele locale. Asta pentru că Voicu n-a mişcat un deget pentru nimeni, deşi a avut şi are funcţii importante în structurile de decizie de la Bucureşti.În repetate rânduri, omul a recunoscut că nu dă doi bani pe ce mişcă în Dolj. Doljul e bun doar când îl scoate deputat, în rest, Voicu a afirmat că Bucureştiul e baza, acolo se trag sforile. Că tot se apropie alegerile, vom căuta – şi nu numai noi – să-l ajutăm pe Mihai Voicu să zboare definitiv spre Bucureşti, acolo unde se simte el cel mai bine. Nu de alta, dar după ce PSD şi PDL, vorbim despre filialele judeţene, au impus destui politicieni locali prin instituţiile importante ale statului român, parcă ar merita şi PNL Dolj să aibă, în viitor, ministrul său, oltean.
Read More

Incendii în Calafat şi Ciupercenii Vechi

Incendii în Calafat şi Ciupercenii Vechi

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea unor incendii. Detaşamentul de Pompieri Calafat, a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a mun. Calafat.
Din cauza focului deschis în spaţii deschise a ars gunoi menajer pe o suprafaţă de aproximativ 1000 m². Tot pompierii calafeteni au stins ieri un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit din cauza unor neglijenţe, în localitatea Ciupercenii Vechi. Cetăţenii trebuie să fie foarte atenţi atunci când dau foc la resturile menajere, deoarece focul se propagă foarte repede şi poate cauza daune importante pentru toţi !
Read More

Liga a IV-a Dolj

Liga a IV-a Dolj

Etapa a 5-a: Prometeu Craiova - CS Işalniţa 1-2, ASO Filiaşi - „GP“ Craiova 2-2, Dunărea Calafat - CSJ Ştiinţa U Craiova 3-0, Recolta Ostroveni - FC Podari 0-4, Viitorul Cârcea - Energia Craiova 2-1, FC Leamna - Amaradia Melineşti 4-0, Progresul Segarcea - Progresul Băileşti 2-0, Dinamyk Craiova - Avântul Pieleşti 3-1. Clasament
1.Dunărea Calafat 19-2 13
2.Progresul Segarcea 16-7 13
3.Prometeu Craiova 22-4 12
4.CS Işalniţa 14-8 10

5.FC Podari 15-7 9
6.CSJ Ştiinţa U Craiova 10-8 8
7.Dinamyk Craiova 13-16 7
8.GP Craiova 14-14 6
9.FC Leamna 10-11 6
10.Amaradia Melineşti 9-21 6
11.Viitorul Cârcea 5-9 5
12.Avântul Pieleşti 8-12 4

13.CSO Filiaşi 6-10 4
14.Progresul Băileşti 10-15 4
15.Energia Craiova 6-16 3
16.Recolta Ostroveni 6-23 2
Read More

Divizia Elită Dolj - Progresul Ciupercenii Vechi - Eruga Siliştea Crucii 1 - 0

Divizia Elită Dolj - Progresul Ciupercenii Vechi - Eruga Siliştea Crucii 1 - 0Astăzi s-a disputat la Ciupercenii Vechi, meciul dintre echipa locală Progresul şi Eruga Siliştea Crucii. Început cu întârziere din cauza echipei oaspete care a venit mai târziu la stadion, meciul a fost unul disputat, cu toate că afară erau 32 de grade ! Gazdele încep în forţă şi ratează trei bune ocazii, în min.8 prin Mocofan care şutează dar portarul respinge , în min.10 când Segărceanu şutează peste poartă şi în min.15 când Pârcălabu trimite un şut pe lângă poarta celor din Siliştea Crucii ! Oaspeţii ratează cea mai mare ocazie a lor în min.17 prin Sandu, care trimite cu poarta goală balonul peste poartă, la o intervenţie greşită a portarului din Ciupercenii Vechi. Progresul mai are şi alte ocazii la poarta oaspeţilor în min.24 şi 28, dar tabela rămâne nemodificată până în min.40 când la o acţiune pe partea dreaptă, mingea este centrată în careul oaspeţilor şi Ţucureanu reia cu capul în poartă , scorul devine 1-0 pentru Progresul Ciupercenii Vechi ! Scorul se putea modifica în min.43 când la o incursiune pe partea stângă, Tunăreanu şutează periculos dar portarul oaspeţilor este la post şi respinge mingea ! Se încheie prima repriză cu 1-0 pentru gazde şi jucătorii intră la cabine după efortul depus pe o asemenea căldură sufocantă ! Repriza secundă începe cu oaspeţii în atac care în min.48 şutează periculos dar portarul echipei gazdă Vârtopeanu, este la post şi reţine. Popa şi Pârcălabu de la Progresul au şi ei două şuturi la poartă în min.50 şi 52, primul pe lângă şi cel de-al doilea respins de portar.Meciul este în continuare dominat de gazde, şi în min.60 portarul din Siliştea Crucii este eroul meciului când la un şut puternic expediat de Tunăreanu, respinge miraculos în faţă, Vădeanu şutează şi el dar nici de data aceasta mingea nu intră în poartă fiind respinsă de portar în corner ! Oaspeţii au şi ei o acţiune periculoasă în min.73, când la o centrare trimit mingea cu capul în bară de unde ricoşează norocos, chiar în braţele portarului ! Până la final gazdele mai au două şuturi pe lângă poartă, expediate de Tunăreanu şi Popa , meciul încheindu-se cu victoria celor de la Progresul Ciupercenii Vechi cu 1-0 ! A fost un meci încins şi cu destule faze de poartă care a mulţumit spectatorii aflaţi în tribune !
Read More