Calafat - IPJ Dolj, partener al proiectului „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”

Calafat - IPJ Dolj, partener al proiectului „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”
Delegaţii formate din reprezentanţi ai IPJ Dolj și instituțiilor similare din Serbia şi Bulgaria
au fost prezente în municipiul Calafat pentru a participa la o nouă acţiune în cadrul proiectului „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”.
Activitatea are caracter de continuitate, acesta fiind cea de-a zecea misiune  de acest gen, organizată de Serviciul Poliţiei Rutiere al IPJ Dolj. Acţiunea a constat în controlul documentelor conducătorilor auto şi a celor care însoţesc transporturile de mărfuri, respectarea timpilor de mers şi de staţionare şi verificarea din punct de vedere tehnic a autovehiculelor din trafic. Din delegaţii au făcut parte câte doi poliţişti rutieri din judeţele Vidin si Vratsa – Bulgaria şi judeţul Zajecar - Serbia, însoţiţi cu maşinile cu care aceştia acţionează de obicei, iar din partea I.P.J. Dolj – poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi ai Poliţiei Municipiului Calafat. Poliţiştii străini, oaspeţi ai instituţiei noastre au fost întâmpinaţi de către doamna comisar şef de poliţie Maria Păun la sediul unităţii de poliţie, după care a avut loc o şedinţă de instruire, condusă de către domnul comisar şef de poliţie Marius Stamin, şeful Biroului Drumuri Naţionale, ocazie cu care au fost prezentate obiectivele urmărite în cadrul activităţii, precum şi mocul de acţiune. Poliţiştii prezenţi s-au împărţit în două echipe care au acţionat pe D.N. 56 A Maglavit – Drobeta Turnu Severin şi pe bretelele de acces în municipiul Calafat.  În timpul acţiunii s-a urmărit în special depăşirea regimului legal de viteză, portul centurii de siguranţă, verificarea stării tehnice a autovehiculelor şi legalitatea transporturilor de persoane sau mărfuri. Poliţiştii bulgari şi sârbi au avut prilejul de a acorda sprijin poliţiştilor români în cazul controlului documentelor conducătorilor de autovehicule înmatriculate în  Bulgaria, respectiv Serbia. Poliţiştii au verificat documentele a 96 de conducători auto depistaţi în trafic, 54 dintre aceşti fiind la volanul unor autovehicule înmatriculate în Bulgaria. Cele două echipaje, ca urmare a activităţilor de supraveghere şi control trafic rutier  au constatat 28 abateri de natură contravenţională dintre care: 14 la regimul vitezei, 6 pentru lipsă asigurare auto obligatorie, 3 pentru circularea pe drumurile publice fără atestate de verificare a stării tehnice, iar restul pentru lipsă documente conducători auto. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare şi reţinute 6  plăcuţe de înmatriculare. Nu au fost înregistrate accidente rutiere comise pe fondul vitezei excesive sau a depăşirilor neregulamentare, astfel că, putem afirma faptul că scopul misiunii a fost îndeplinit.
La finele misiunii, toţi participanţii la acţiune au concluzionat faptul că acţiunile din cadrul proiectului menţionat anterior reprezintă un real schimb de experienţă pe linie de poliţie rutieră, cu atât mai mult cu cât,  în cel mai scurt timp urmează să se deschidă podul  Calafat- Vidin,  ce va conduce la o fluenţă  mai mare a traficului rutier, iar poliţiştii români şi bulgari trebuie să sporească controalele autovehiculelor în vederea prevenirii şi combaterii  evenimentelor rutiere, dar şi a transportului ilicit de persoane şi mărfuri.- Lupa
Read More

A fost lansat proiectul transfrontalier “CBC Mini Olympics” Calafat-Vidin

A fost lansat proiectul transfrontalier “CBC Mini Olympics” Calafat-Vidin


Ieri, 30 mai 2013, începând cu orele 11.30 a avut loc în Sala Consiliului Local al Municipiului Calafat o conferinţă de presă pentru promovarea proiectului: “CBC Mini Olympics” (Mini Olimpiada Transfrontalieră)

Proiectul ,“CBC Mini Olympics” (Mini Olimpiada Transfrontalieră), se va derula pe o perioadă de 9 luni , martie 2013 – noiembrie 2013 , fiind iniţiat  şi iplementat prin Agenţia pentru Dezvoltarea Regională şi Centru de afaceri – Vidin, Bulgaria în calitate de lider, împreună cu Asociaţia Calafat – Duiven în calitate de partener, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013”.
Un prim obiectiv al proiectului, este acela de a încuraja tinerii din regiunea transfrontalieră să devină mult mai activi în abordarea activităţilor sportive, intensificând în acelaşi timp şi acţiunile comune care vizează sportul şi cultura. De asemenea, un alt obiectiv îl reprezintă   îmbunătăţirea condiţiilor în regiunea transfrontalieră pentru practicarea a 11 sporturi, precum şi sprijinirea capacităţii de susţinere pentru asociaţii sau cluburi sportive.
Ca grupuri ţintă, sunt tinerii sub 17 ani activi în sport, 22 asociaţii/cluburi sportive din zona transfrontalieră (11 din România), comunităţile din oraşele Vidin si Calafat.-Craiova forum
Read More

Principele Nicolae al României vizitează astăzi Municipiul Calafat

Principele Nicolae al României vizitează astăzi Municipiul Calafat
Principele Nicolae al României vizitează astăzi Municipiul Calafat, o vizită istorică şi o onoare pentru oraşul de unde s-au tras primele salve de tun în Războiul pentru independenţă în anul 1877! La Calafat, Principele Nicolae al României se va întâlni cu primari și aleși locali din zona de Sud, va merge la Monumentul Independenței și va onora invitația Colegiului Tehnic “Ștefan Milcu” de a se întâlni cu cadre didactice și elevi.
Read More

VIDEO - A plouat torenţial în Calafat,Ciupercenii Vechi şi celelalte localităţi învecinate !

VIDEO - A plouat torenţial în Calafat,Ciupercenii Vechi şi celelalte localităţi învecinate !
Previziunile meteorologilor s-au adeverit încă o dată. Încă de la primele ore ale dimineţii, cerul era noros şi câţiva stropi de ploaie şi-au făcut apariţia în Calafat, Ciupercenii Vechi şi celelalte localităţi învecinate.Apoi a ieşit un soare prea arzător, semn că după amiază v-a veni o ploaie mult mai puternică în zona noastră ! Cum aici  localnicii spun că ,, soarele pripeşte a ploaie ,, atunci când arde rău, este semn că v-a ploua sigur ! După ora 16.00, cerul s-a întunecat, au început tunetele şi fulgerele, iar ploaia a început să cadă.La început mai încet, dar în jurul orei 16.30 a început să plouă torenţial ! În numai 15 minute, s-au format bălţi peste tot, în curţi toate legumele localnicilor erau inundate ! A fost o adevărată ploaie de vară ce a durat puţin, dar a fost foarte consistentă, cu cel puţin 50 l/mp ! Vă prezentăm mai jos câteva imagini video înregistrate în Ciupercenii Vechi.
Read More

Mihai Fifor în Parlament: Avem nevoie ca şi drumul Craiova-Calafat să fie reabilitat

Mihai Fifor în Parlament: Avem nevoie ca şi drumul Craiova-Calafat să fie reabilitat
Judeţul Dolj a primit recent o veste mult aşteptată. Drumul Expres Craiova-Piteşti este tot mai aproape de a deveni o certitudine. Premierul Victor Ponta, s-a ţinut de cuvânt şi avem deja cinci mari consorţii care doresc să realizeze acest drum de maximă importanţă pentru Craiova şi, îndrăznesc să spun, pentru întreaga ţară.
Pentru Craiova, acest drum înseamnă mai mulţi investitori, mai mulţi bani la bugetul local, mai multe locuri de muncă.
Ca să putem vorbi într-adevăr de o creştere a economiei locale, de dezvoltare durabilă în zonă, avem nevoie ca şi drumul Craiova-Calafat să fie reabilitat, mai ales ţinând cont de faptul că ne apropiem de inaugurarea podului peste Dunăre, care va face legătura cu localitatea bulgară Vidin.
Lucrările de reabilitare pe acest drum au fost oprite din lipsa finanţării. CNADNR nu are bani în buget pentru acest tronosn. Nu voi zăbovi însă pe acest subiect, întrucât colegii mei de la Dolj au făcut-o deja, au expus importanţa reabilitării acestui drum, iar autorităţile judeţene au obţinut promisiunea premierului şi a miniştrilor de resort că primii bani de la bugetul de stat alocaţi pentru drumuri vor ajunge pe acest sector.
Voi trage un semnal de alarmă, însă, cu privire la o altă cale rutieră. Un alt drum de maximă importanţă, rămâne doar un desen tehnic, un plan, deoarece nici pentru acesta CNADNR nu a prevăzut fonduri în acest an.
Este vorba de centura de sud a Craiovei, drum cerut de investitorii care au ales oraşul pe care îl reprezint ca loc de dezvoltare a afacerilor pe care le au în ţara noastră.
Pentru Centura de ocolire Craiova – Varianta Sud DN 56 – DN 55 – DN 6 (în lungime de 9,87 km), finanţarea este alocată de la bugetul de stat, iar executantul lucărilor este o asociere de firme. Valoarea contractului se ridică la 90 de milioane de lei cu tot cu TVA.
Lucrările au demarat la mijlocul lunii aprilie a anului trecut şi acum ar fi trebuit să se apropie de final, având ca termen de execuţie 15 luni. Lucrările au stagnat însă la doar o lună după ce au demarat, pentru că banii nu au mai ajuns la executant. În 2012 reprezentanţilor firmelor care fac reabilitarea acestui drum li s-a spus că vor primi bani la începutul acestui an. CNADNR a anunţat însă că nu are fonduri nici în 2013.
O parte a acestei centuri de ocolire a Craiovei este executată pe fonduri europene. Este vorba de drumul cerut de compania Ford, cel mai important investitor din zonă. Porţiunea de 6, 3 km va fi realizată până la sfârşitul acestui an.
Este extrem de important să alocăm bani şi pentru restul drumului.
Centura de Sud a Craiovei, ar trebui să lege DN 6 (Craiova – Caracal – Alexandria – Bucuresti), DN 55 (Craiova – Bechet) si DN 56 (Craiova – Calafat). În prezent, traficul de autovehicule din Calafat, Bechet, Drobeta Turnu Serverin, care circulă spre Caracal-Alexandria-Bucureşti, trece prin Craiova.
Municipiul este efectiv sufocat de traficul greu. Avem ambuteiaje, timpii de deplasare ai transportatorilor sunt mai mari, iar oraşul mai poluat. Studiile arată că în urmărtorii 40 de ani va exista o creştere continuă a valorilor de trafic, ce vor duce la blocarea oraşului, mai ales în contextul deschiderii podului Calafat-Vidin.
Craiovenii îşi doresc să aibă un oraş mai puţin poluat, mai liber şi cu drumuri neafectate de traficul greu care traversează oraşul.
Pe de altă parte, investitorii condiţionează în permanenţă sosirea lor în zona de sud de realizarea unei infrastructuri moderne, care să răspundă nevoilor lor.
De aceea, sublinez urgenţa găsirii unei soluţii de alocare a fondurilor necesare şi pentru finalizarea Centurii de Sud a Craiovei. Cu siguranţă acest drum va contribui pe viitor la dezvoltarea durabilă a zonei şi, implicit, la creşterea veniturilor bugetului statului.- Miron Simion
Read More

Un pumn de bani pentru reabilitarea drumului Craiova - Calafat

Un pumn de bani pentru reabilitarea drumului Craiova - Calafat
Drumul Craiova - Calafat a ajuns din nou în atenţia consilierilor judeţeni din Dolj. Marcel Marcea a deplâns ieri starea drumului în perspectiva deschiderii traficului pe podul Vidin - Calafat, care va fi inaugurat pe 14 iunie. „În perioada următoare, Doljul va deveni centrul de greutate al României, odată cu inaugurarea podului Vidin - Calafat. Am sperat că domnul ministru (Relu Fenechiu - n.r.) se va hazarda cu maşina pe drumul Craiova - Calafat, dar nu a fost aşa. În perioada următoare vor fi multe elicoptere pe această rută. Oamenii politici din Dolj ar trebui să se implice mai mult, pentru că în ritmul acesta am putea rămâne doar cu acest culoar de zbor“, a declarat Marcea, ironic. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, i-a răspuns anunţând că de la guvern au venit aproximativ cinci milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la tronsonul Galicea Mare - Calafat. „Vă împărtăşesc îngrijorarea şi ne preocupă situaţia în care se va găsi judeţul Dolj. Mai mult, mă îngrijorează ce se va întâmpla când şoferii vor intra în Craiova. Trebuie intervenit, altfel oraşul va fi sufocat. Am primit asigurări că primii bani care se vor aloca vor fi pentru drumul Craiova - Calafat. 50 de miliarde de lei vechi au venit deja pentru tronsonul Galicea - Calafat, iar firma care lucrează acolo a încercat să cosmetizeze drumul. S-a discutat şi cu firma care lucrează pe tronsonul Craiova - Galicea, care a spus că va începe lucrările chiar pe banii ei. Pe mine mă îngrijorează ocolitoarea de sud a Craiovei, deoarece circulaţia dinspre pod trebuie scoasă din oraş“, a spus Prioteasa. „Să se lege cu lanţul la Ministerul Transporturilor!“, le-a sugerat atunci Marcea politicienilor din Dolj. „Cu 50 de miliarde de lei vechi terminăm în 20 de ani“, a mai spus el. „Nu trebuia terminat drumul de miniştrii PDL?“, l-a întrebat Prioteasa. „Nu noi am oprit finanţarea“, a răspuns Marcea. În cele din urmă, preşedintele CJ Dolj a dat de înţeles că inaugurarea de pe 14 iunie le va deschide ochii oficialilor din Bucureşti asupra stării drumului Craiova - Calafat.- Valentin TUDOR
Read More

ATENŢIE CALAFETENI - Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara, de joi dimineaţă până vineri seară !

ATENŢIE CALAFETENI -  Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara, de joi dimineaţă până vineri seară !
În toate regiunile ţării, începând cu cele din sud-vest, vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în intervalul joi, ora 10.00 - vineri, ora 18.00, potrivit unei informări emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
În intervalul menţionat, gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest, şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial, căderi de grindină şi vi
jelii, se arată în informare.
Read More

Dunărea Calafat sau FC Podari va juca barajul cu Recolta Dănceu ?!

 Dunărea Calafat sau FC Podari va juca barajul cu Recolta Dănceu ?!
FRF a împerecheat campioanele judeţelor pentru barajul de accedere în Liga a treia. Astfel, câştigătoarea din Dolj – Podari sau Calafat – va întâlni cea mai bună echipă din Mehedinţi. Recolta Dănceu are 5 puncte avans în clasamentul întrecerii mehedinţene, cu 3 etape înainte de încheierea sezonului.Campioana Doljului va fi hotărâtă pe 6 iunie, de la ora 18:00, când FC Podari va înfrunta în meci direct Dunărea Calafat.Trupa lui Naicu are nevoie de victorie pentru a prinde barajul interjudeţean, în vreme ce pentru calafeteni e bun şi egalul.Etapa a cincea din play-off nu a modificat cu nimic clasamentul la vârf. Dunărea Calafat s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în faţa celor de la CSO Filiaşi, în vreme ce Podariul a câştigat cu 5-2 confruntarea cu Prometeu.
Astfel, în clasamentul play-off-ului, Dunărea Calafat continuă să aibă un punct mai mult decât FC Podari.
Cele două echipe se vor întâlni la Podari, în ultima rundă din play-off. Pentru a prinde barajul interjudeţean gruparea din sudul judeţului are nevoie măcar de o remiză, în vreme ce echipa de lângă Craiova nu are decât varianta victoriei.

Clasament:
Dunărea Calafat 22 p
FC Podari 21p
CSO Filiaşi 11p
Prometeu 8p
Read More

Trei copii din Negoi, prinşi la furat de poliţiştii din Rast

Trei copii din Negoi, prinşi la furat de poliţiştii din Rast
Un doljean din Negoi s-a trezit prădat de hoţi în miez de noapte şi a anunţat imediat postul de poliţie din Rast. Veniţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri dintr-un imobil. „În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi autorii, trei copii de 11, 12 şi 13 ani,  toţi din comuna Negoi. Aceştia au sustras bunuri în valoare de aproximativ 1.200 lei, pe care ulterior le-au valorificat la un punct de colectare a deşeurilor feroase din Băileşti, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 80%“,a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.
În cauză, pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Carmen Burnea
Read More

O rază de speranţă pentru Gabriel născut la Spitalul Municipal Calafat !

 O rază de speranţă pentru Gabriel născut la Spitalul Municipal Calafat !
Gabriel Geambaşu are aproape şase ani şi suferă de paralizie cerebrală. Micuţul se află în grija bunicii, Mariana Nedelcu, care este curator legal după ce mama acestuia a murit la naşterea sa iar tatăl l-a părăsit şi a plecat în Italia. Alături de Gabriel, Mariana Nedelcu o are alături şi pe Andreea, sora băieţelului, în vârstă de 10 ani. De 1 Iunie, redacţia Lupa doreşte, cu sprijinul cititorilor, să le ofere un zâmbet celor doi copii.
Coşmarul a început în vara lui 2007, pe 15 august de Sfânta Maria. Atunci s-a născut Gabriel, iar în urma complicaţiilor, micuţul s-a născut cu paralizie cerebrală, iar mama lui, o femeie tânără de numai 23 de ani, s-a stins din viaţă fără să apuce măcar să-şi strângă copilul în braţe. Primele luni din viaţă şi le-a petrecut în spital, conectat la aparate, apoi a fost pus în braţele bunicii, singura care a rămas să-i poarte de grijă, lui şi surioarei Andreea, care pe atunci avea cinci ani. Din cauză că băieţelul are nevoie zilnic de tratament de recuperare, bunica lui Gabriel a decis să se mute din comuna doljeană Seaca de Câmp într-un apartament din Craiova, aproape de spital. Chiria locuinţei este suportată de un craiovean care îi oferă lunar 100 de euro din buzunarul propriu iar restul de bani (200 Ron) sunt achitaţi de Mariana Nedelcu, bunica lui Gabriel din venitul de 590 Ron.
“Mai mulţi medici au recomandat exerciţii pentru recuperarea lui Gabriel, fiind încadrat în gradul de handicap grav (7:1+5). Recuperarea costă foarte mult, din acest motiv Gabriel face doar kinetoterapie care este gratuită şi încă un tratament o dată pe săptămână, pentru care medicul nu a vrut să-mi ia bani văzând situaţia în care suntem” – Mariana Nedelcu, bunica lui Gabriel.
AŞA ÎL PUTEŢI AJUTA!
Gabriel Marian Geambaşu are nevoie permanent de tratament de recuperare, însă din cauza costurilor ridicate nu face toate exerciţiile recomandate de către medici. Cei care vor să-l ajute pe Gabriel să ducă o viaţă normală, o pot face donând orice sumă de bani în contul deschis la BRD, Cod IBAN RO12BRDE170SV88285531700 (lei) titular cont: Mariana Nedelcu. De asemenea, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0768.998. 435. -
Anca Ochianu
Read More

Bătaie la Giubega! Nu le mai ajunge islazul. Primarul, acuzat că a “încurcat” tarlalele

Bătaie la Giubega! Nu le mai ajunge islazul. Primarul, acuzat că a “încurcat” tarlalele
Un scandal a izbucnit  aseară în comuna doljeană Giubega, polițiștii ajungând la fața locului chemați de un bărbat care susținea că ar fi fost bătut de un cioban. Se pare că în localitate sunt neînțelegeri mai vechi, din cauza faptului că primarul le-ar fi pus la dispoziție islazul crescătorilor de animale de-a valma. Polițiștii din Băilești sunt la fața locului pentru cercetări.
Din primele informații se pare că un localnic din comuna Giubega a fost luat la bătaie de un cioban. Cel puțin asta a declarat victima, care a sunat pe 112 și a cerut ajutorul Poliției. La fața locului au fost trimiși polițiști de la Postul de Poliție din localitate, dar și echipa de cercetare din Băilești, pentru a lămuri situația. “În urma apelului, echipa de cercetare a fost trimisă la fața locului pentru a stabili situația de fapt”, a declarat comisar șef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Potrivit unor localnici, situaţia conflictuală a fost creată de suprapunerea unor parcele din islazul comunal, făcută, din greşeală sau nu, de primarul  Gheorghe Gună.- Petre Cojocaru
Read More

Dunărea Calafat - CSO Filiaşi 2 - 1, în play-off-ul Ligii Județene Dolj

Dunărea Calafat - CSO Filiaşi 2 - 1, în play-off-ul Ligii Județene Dolj
Astăzi de la ora 18.00, s-a disputat la Calafat meciul dintre Dunărea din localitate şi CSO Filiaşi, meci contând pentru în play-off-ul Ligii Județene Dolj. Formaţia calafeteană a început bine acest, joc dominând autoritar, oaspeţii se apără cu disperare până în minutul 5 când Dunărea reuşeşte să deschidă scorul prin Pisleag . 1-0 pentru gazde, care continuă să atace şi peste numai 3 minute acelaşi Pisleag ridică scorul la 2-0 ! Văzându-se condusă atât de repede, formaţia oaspete încep să întreprindă câteva acţiuni la poarta calafetenilor, rămase însă fără rezultat. Repriza se încheie cu scorul de 2-0 pentru Dunărea, care mai are câteva ocazii de gol, dar atacanţii săi nu nimeresc spaţiul porţii adverse ! În repriza secundă Dunărea continuă să atace, dar şi cei din Filiaşi nu se lasă mai prejos.Au mai multe incursiuni la poarta calafetenilor, jocul lor aratând mult mai bine în această repriză ! Se irosesc numeroase acţiuni la ambele porţi, fără a se mai înscrie vreun gol, până în minutul 80, atunci jucătorii oaspeţi reduc din diferenţă prin Lupu, scorul devenind 2-1 ! Graţie acestui gol, cei din Filiaşi sunt mult mai incisivi în atac decât calafetenii, având până la final şi alte situaţii de gol ! În concluzie, Dunărea a jucat mai bine în prima repriză şi începutul celei de-a doua, cei din Filiaşi dominând jocul ultimile 30 de minute ! 
1-0 Pisleag min. 5
2-0 Pisleag min.8
2-1 Lupu     min.80
În celălalt joc, FC Podari-Prometeu Craiova 5-2

Clasament :
1 - DUNĂREA CALAFAT 22 p
2 - FC PODARI                  21p
3 - CSO FILIAŞI                 11p
4 - PROMETEU CRAIOVA 8 p
 Mai multe imagini aici : FACEBOOK - Calafat Live
Read More

Aleşii judeţeni, îngrijoraţi că inaugurarea podului Calafat-Vidin va dubla traficul rutier

Aleşii judeţeni, îngrijoraţi că inaugurarea podului Calafat-Vidin va dubla traficul rutier
Schimb de replici, în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Dolj de astăzi,
între consilierul judeţean Marcel Marcea şi şeful administraţiei
judeţene, Ion Prioteasa. Cel dintâi a atras atenţia că judeţul are
nevoie de mai mulţi bani pentru ca infrastructura rutieră să facă faţă
traficului odată cu inaugurarea podului de peste Dunăre, care va lega
România de Bulgaria. “Probabil că în perioada următoare va fi o mare
aglomeraţie de elicoptere, fiindcă pe drum nu se va mai putea circula”, a
 spus ironic Marcel Marcea.

Părerea a fost împărtăşită de preşedintele CJ Dolj care a fost de acord
că numărul maşinilor care vor tranzita judeţul se va dubla. “Şi pe noi
ne îgrijorează ce va fi în judeţ peste două săptămâni, când se va da
drumul la pod, pentru că după estimările noastre traficul va fi dublu.
Ne vom sufoca în Craiova, aşa că circulaţia va trebui scoasă în afara
municipiului”, a spus şi Prioteasa.

“Nu vă felicit că sunteţi singurul politician care a vorbit şi a făcut
ceva pentru doljeni. Este de datoria dumneavoastră să faceţi acest lucru
 pentru judeţ. Deşi în afară de dumneavostră sunt mult mai mulţi
politicieni de aici cu putere de decizie, dar nu am auzit pe nimeni să
vorbească şi să facă lobby la Bucureşti, ca judeţul să primească bani
pentru drumuri. Cu 50 de miliarde de lei, nu o să deblocăm traficul”, a
replicat Marcea.

“Nu trebuie să vă reamintesc că pe guvernarea PDL a început reparaţia
drumurilor şi nu s-a mai terminat”, a contrat Ion Prioteasa.

“Da, noi le-am început, dar cine e acum la putere trebuia să le termine,
 USL-ul a oprit finanţarea”, a adăugat Marcel Marcea.

Concluzia finală a tras-o preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa: “Să o
spun aşa, mai solomonic, şi dumneavostră aveţi dreptate şi ceilalţi au
dreptate”. - Ana-Maria Gebăilă

Read More

Dunărea Calafat - CSO Filiaşi astăzi ora 18.00, în play-off-ul Ligii Județene Dolj

 Dunărea Calafat - CSO Filiaşi astăzi ora 18.00, în play-off-ul Ligii Județene Dolj
Pe stadionul din Calafat, se vor întâlni începând cu ora 18.00, echipele Dunărea Calafat şi CSO Filiaşi, într-un meci contând pentru play-off-ul Ligii Judeţene Dolj.Sperăm într-o victorie a gazdelor, dat fiind faptul că FC Podari evoluează acasă în compania celor de la Prometeu Craiova.
Iată programul şi brigăzile de arbitri:
CALAFAT – STADION DUNĂREA Dunărea Calafat – CSO Filiaşi ora 18
Arbitrii:Omar Dumitrică – Dragoş Iliescu, Adrian Popescu; Observatori: Ion Velea şi Nicolae Negrilă

PODARI – STADION COMUNAL FC Podari – Prometeu Craiova ora 18
Arbitrii:

Edy Constantinescu – Daniel Mitruţi, Claudiu Tudor; Observatori: Nicolae Tilihoi şi Ion Dumitrică
Read More

Maria Schutz candidată la un loc în Senat din partea PP-DD în colegiul Calafat-Băileşti, a fost condamnată la 12 ani de închisoare cu executare !

Maria Schutz candidată la un loc în Senat din partea PP-DD în colegiul Calafat-Băileşti, a fost condamnată la 12 ani de închisoare cu executare !
Femeia de afaceri Maria Schutz, fostă PSD-istă şi candidată la un loc în Senat din partea PP-DD în colegiul Calafat-Băileşti, a fost condamnată la 12 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Femeia a fost trimisă în judecată împreună cu alţi trei inculpaţi, în anul 2007, de DNA Oradea pentru că au prejudiciat statul cu peste 5 milioane de euro. Partenerii ei de înşelăciuni, Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu, au primit câte 10 ani de puşcărie, al treilea complice al femeii, Ion Dascălu, fiind condamnat la doi ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Judecătorii Tribunalului Bihor au pronunţat, astăzi, sentinţa în dosarul în care Maria Schutz şi alţi trei inculpaţi, din care doi angajaţi cu funcţii de conducere în cadrul ADS, au prejudiciat statul român cu peste 5 milioane de euro în cazul privatizării societăţilor ORSER SA Oradea şi SERE CODLEA SA Braşov. Femeia s-a ales cu cea mai mare pedeapsă, 12 ani de închisoare cu executare, în timp ce doui dintre c
omplicii ei au primi 10 ani de închisoare, iar cel de-al treilea 2 ani de închisoare.
Read More

Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat în 14 iunie. Taxa de tranzitare va fi de 6 euro

Podul Calafat-Vidin va fi inaugurat în 14 iunie. Taxa de tranzitare va fi de 6 euro

VIDEO - Noul pod rutier şi feroviar Calafat-Vidin va fi inaugurat în 14 iunie şi va fi exploatat de o societate mixtă româno-bulgară, iar taxa pentru tranzitarea acestuia va fi de 6 euro, a anunţat, marţi, la Calafat, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.Relu Fenechiu, care a mers, marţi, la Calafat pentru a verifica stadiul lucrărilor la Podul rutier-feroviar Calafat-Vidin, a anunţat că acesta va fi exploatat de o societate mixtă româno-bulgară, care va fi înfiinţată până în 14 iunie, când va avea loc inaugurarea acestui obiectiv.

Potrivit ministrului, lucrările sunt aproape finalizate.

"Mai există câteva detalii tehnice care vor fi gata în perioada imediat următoare, şi aici mă refer la lucrările care se execută la catenară (firul de alimentare cu energie electrică pentru circulaţia feroviară), fiind o diferenţa de nivel de doar 10 centimetri între catenara dintre România şi Bulgaria, pe care o vom pierde pe o distanţă de o sută de metri", a precizat Fenechiu.

El a spus că a primit asigurări că până pe 9 iunie vor fi montate şi cabinele pentru personalul Poliţiei de Frontieră, atât pentru partea română, cât şi pentru partea bulgară.

"Deşi iniţial, în speranţa aderării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, nu mai erau necesare aceste cabine, constructorul a dat asigurări că vor fi funcţionale înainte de data inaugurării, mai exact pe 9 iunie", a explicat Relu Fenechiu, care a anunţat că taxa pentru traversarea podului va fi de 6 euro.

Ministrul Transporturilor a mai spus că i-au fost semnalate unele probleme legate de calitatea infrastructurii feroviare, dar mai ales rutiere, motiv pentru care doreşte ca, împreună cu reprezentanţii CNADNR şi ai firmei constructoare, să ia toate măsurile astfel încât acestea să fie remediate până la inaugurare.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, în 22 mai, legea de ratificare a acordului dintre guvernele României şi Bulgariei privind constituirea societăţii mixte care va exploata noul pod rutier şi feroviar Calafat-Vidin.

Conform estimărilor, peste 100.000 de vehicule ar urma să traverseze anual podul Calafat-Vidin.

România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin în martie 2000, însă iniţierea proiectului a întârziat din cauza fondurilor insuficiente.

Podul de doi kilometri peste Dunăre este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de Istanbul (Turcia).

Podul va avea două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Costurile construcţiei, care până în anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, vor depăşi cel mai probabil 250 milioane de euro până la finalizarea proiectului. Proiectul a beneficiat de împrumuturi şi finanţări gratuite de la Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Investiţii, Agenţia Franceză pentru Dezvoltare şi Instituţia Germană de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.- Mediafax

FOTO AICI : FACEBOOK - Calafat Live
Read More

Pompierii calafeteni în acţiune

Pompierii calafeteni în acţiune
În data de 24.05.2013, ora 12:32, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă în mun. Calafat, str. Batozei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexe gospodăreşti proprietatea cetăţenilor Petre V. şi Ştefan A..
Ajunse la faţa locului, echipajele de pompieri au constatat că incendiul se manfesta la două anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 100 m², respectiv 28 m², fără posibilitate de propagare la vecinătăţi.
Din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars cele două anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 128 m².
Read More

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa:Podul Calafat-Vidin va aduce investitori şi bunăstare locuitorilor din Calafat

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa:Podul Calafat-Vidin va aduce investitori şi bunăstare locuitorilor din Calafat
Am vorbit de investiţii în infrastructura aeriană, dar legăturile Doljului cu Europa şi nu numai se vor consolida şi prin infrastructura terestră, şi mă refer aici strict la investiţia făcută la Podul de la Calafat-Vidin. Cum vedeţi lucrurile în viitor..
,,Şi acest proiect este foarte aproape de a fi finalizat şi, probabil, luna viitoare, în jurul datei de 15 iunie, se va inaugura Podul de la Calafat. Din acest moment chiar putem să spunem că, în Dolj, lucrurile se mişcă, deoarece acest proiect este unul dintre cele mai importante lucruri care s-au întâmplat în ultimii ani, pe plan judeţean, dar şi la nivelul regiunii Olteniei. Pentru multă lume, şi în mod special pentru cei din zona municipiului Calafat, se va schimba sensul vieţii. Acum se vede foarte puţin acest lucru, dar, pe parcurs, se va contura foarte bine. În primul rând, nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că se va scurta drumul către Turcia şi Grecia. Şi pentru transportatori, acest lucru este prioritar. Legăturile dintre Bulgaria şi România se vor face cu atâta uşurinţă, iar, după intrarea în spaţiul Schegen, practic Bulgaria şi România vor fi unite. Mă aştept, aşadar, ca, după momentul inaugurării Podului şi după momentul aderării noastre la Schegen, nivelul de trai a locuitorilor din municipul Calafat să crească, prin investiţiile care se vor face, prin turism,,. NR - Calafetenii abia aşteaptă deschiderea podului, deoarece toată lumea vorbeşte că vor veni investitori şi vor crea locuri de muncă ! Bine ar fi, dar nimeni nu este sigur , de promisiunile politicienilor s-a săturat toată populaţia din Calafat şi nu numai !
Read More

Ministrul Transporturilor, în vizită de lucru la Calafat

Ministrul Transporturilor, în vizită de lucru la Calafat
Podul de la Calafat se pregăteşte de inaugurare. Autorităţile bulgare au anunţat că podul de peste Dunăre va fi deschis oficial pe 14 iunie.
În acest sens, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, şi secretarul de stat Cristian Ghibiu vor efectua o vizită de lucru la Calafat, pentru a verifica stadiul în care se află lucrările.
Vizita va avea loc astăzi cu începere de la ora 11, iar la aceasta vor lua parte specialişti ai tuturor structurilor responsabile.


Read More

Haine contrafăcute descoperite la PTF Calafat

Haine contrafăcute descoperite la PTF Calafat
*Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Calafat au descoperit într-un autoturism mai multe articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care o femeie intenţiona să le introducă ilegal în ţară.
 În data de 25.05.2013, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, Valerica D., în vârstă de 55 ani, domiciliată pe raza judeţului Caraş – Severin, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Dacia.
Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, printre alte bunuri alimentare, mai multe articole de îmbrăcăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, pentru care cetăţeana româncă nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Existând suspiciuni că articolele de îmbrăcăminte sunt contrafăcute, bunurile în valoare de 1.400 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept de bunuri purtând menţiuni false privind mărcile.
Read More

Mihăiţă Emil Efrem de 22 de ani şi Florin Sorin Stoenică de 32 de ani, ambii din comuna Moţăţei, au fost condamnaţi la 3 ani, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare

Mihăiţă Emil Efrem de 22 de ani şi Florin Sorin Stoenică de 32 de ani, ambii din comuna Moţăţei, au fost condamnaţi la 3 ani, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare
Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au pus în executare două mandate de executare a pedepsei închisorii emise de Judecătoria Calafat pe numele lui Mihăiţă Emil Efrem, de 22 de ani şi Florin Sorin Stoenică, de 32 de ani, ambii din comuna Moţăţei, judeţul Dolj. Cei în cauză au fost condamnaţi la 3 ani, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii i-au încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare
Preventivă din cadrul IPJ Dolj, urmând a fi transferaţi la Penitenciar în vederea executării pedepsei.
Read More

Asociaţia Patronatul Local al IMM–urilor Calafat, participă la o investiţie cu fonduri europene

Asociaţia Patronatul Local al IMM–urilor Calafat, participă la o investiţie cu fonduri europene


În perioada aprilie 2013 – iunie 2014, ARIES Oltenia implementează proiectul: ”AGRICONS – Piaţa virtuală pentru produsele agro-alimentare şi din construcţii, instrument modern de susţinere a dezvoltării comune a afacerilor în zona transfrontalieră România Bulgaria”, în parteneriat cu Centrul Naţional pentru Servicii de Informare Pleven, Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana, Camera de Comerţ şi Industrie Vidin şi Asociaţia Patronatul Local al IMM–urilor Calafat, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 3:  Dezvoltare Economică şi Socială, Domeniul de intervenţie 3.1: Susţinerea cooperării mediului de afaceri din zona transfrontalieră şi a promovării imaginii şi identităţii regionale. „Proiectul îşi propune să contribuie la consolidarea dezvoltării economice a zonei transfrontaliere ce cuprinde judeţele Dolj, Olt şi districtele Montana, Vidin şi Pleven, în domeniile agro-alimentar şi construcţii, prin crearea de instrumente moderne pentru stimularea schimburilor comerciale şi a afacerilor comune şi creşterea competitivităţii prin instruire şi marketing. Astfel, miercuri, 29 mai, ora 12.00, va avea loc conferinţa de lansare oficială a acestui proiect”, a precizat ing. Gabriel Vlăduţ, preşedintele ARIES Oltenia.
„Promovarea produselor locale prin marile reţele de aprovizionare şi hypermarketuri”
Activităţile proiectului vor cuprinde: înfiinţarea unui grup de lucru format din producători şi comercianţi din domeniile agro-alimentar şi construcţii care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Dolj, Olt şi districtele Montana, Vidin şi Pleven, elaborarea unui soft al pieţei virtuale AGRICONS, care va cuprinde informaţii din cele două sfere de interes ale proiectului structurate pe secţiunile producători şi comercianţi/cumpărători, organizarea a două întâlniri în România şi Bulgaria pentru promovarea pieţei virtuale AGRICONS şi instruirea utilizatorilor portalului, o campanie de sprijinire a afacerilor din domeniile agro-alimentar şi construcţii prin crearea unei platforme e-learning şi organizarea a 4 seminarii de instruire în România şi Bulgaria, cu reprezentanţi din cele două domenii, elaborarea şi difuzarea unui film şi a unui spot de promovare a proiectului, organizarea a două expoziţii în România, în domeniile agro-alimentar şi construcţii cu tema „Promovarea produselor locale prin marile reţele de aprovizionare şi hypermarketuri”, activităţi promoţionale şi de vizibilitate a proiectului. Grupurile ţintă vizate de proiect vor fi agenţi economici din domeniile agro-alimentar şi construcţii care îşi desfăşoară activitatea în zona transfrontalieră ce cuprinde judeţele Dolj, Olt şi districtele Montana, Vidin şi Pleven.
Marga Bulugean
Read More

Florin Lungu de 16 ani din Calafat, a fost arestat de poliţişti

Florin Lungu de 16 ani din Calafat, a fost arestat de poliţişti
În acest sfârşit de săptămână, în umra activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii doljeni au fost depistate şi încarcerate patru persoane, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepselor privative de libertate.
Poliţiştii din Calafat l-au depistat şi prins pe Florin Lungu, de 16 ani, din localitate, acesta având de executat 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale i-au încarcerat în arest pe Ştefan Coman, de 37 de ani, respectiv Ion Ţucă, de 34 de ani, ambii din Bucureşti, în baza mandatelor de aresare preventivă emise de Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat.
Vineri, lucrători din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Bechet şi Postului de Poliţie Ostroveni l-au prins şi încarcerat pe Ionucă Negoiţă, de 31 de ani, din comuna Ostroveni, pe numele căruia Judecătoria Craiova a emis mandat de executare a pedepsei închisorii fiind condamnat la 1 an şi 4 luni pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.
Read More

Liga a V-a Seria I - Etapa 25 26-05-2013

Liga a V-a Seria I - Etapa 25     26-05-2013
Sâmbătă şi duminică s-a disputat etapa a 25 a, din cadrul Ligii a V a, Seria 1 Dolj. Vă prezentăm în continuare rezultatele înregistrate, precum şi clasamentul la zi după această etapă :
RECOLTA URZICUŢA-SIC PAN UNIREA 2-5
FLACĂRA MOŢĂŢEI-AVÂNTUL VERBIŢA 4-1
FULGERUL MAGLAVIT-RECOLTA GALICEA MARE 1-3
SC POIANA MARE-VÂNĂTORUL DESA  4-4
VICTORIA PLENIŢA-AGRIFARM ÎNTORSURA 3-2
RECOLTA LIPOVU-AVÂNTUL RAST 0-3
Clasament - Liga a V-a, Seria I, Seniori
# Nume echipa M V E I G P A
1 Vanatorul Desa 23 18 3 2 87-22 57p +27
2SIC PAN Unirea22173298-3354p+21
3 Flacara Motatei 23 14 4 5 53-41 46p +10
4SC Poiana Mare23116663-4039p+6
5 Recolta Urzicuta 23 11 2 10 48-58 35p -1
6Viitorul Ciupercenii Noi23104963-5334p-2
7 Agrifarm Intorsura 23 9 5 9 55-44 32p -1
8Fulgerul Maglavit231021143-4932p-7
9 Victoria Plenita 23 10 0 13 52-56 30p -6
10Avantul Verbita23841146-5328p-5
11 Recolta Galicea Mare 22 8 3 11 51-60 27p -6
12Avantul Rast23621530-6220p-10
13 Recolta Lipovu 24 1 1 22 12-110 4p -35
Read More

Liga a VI-a Seria I - Etapa 24 26-05-2013

Liga a VI-a Seria I - Etapa 24     26-05-2013
Meciurile din cadrul etapei a 24 a , contând pentru Liga a VI a Seria 1, s-au încheiat cu următoarele rezultate :
AVÂNTUL GIUBEGA-UNIREA VELA 1-3
VIITORUL DOBRIDOR-VOINŢA CARAULA 3-2
RECOLTA SEACA DE CÂMP-ERUGA SILIŞTEA CRUCII 4-3
VOINŢA RADOVAN-VOINŢA BASARABI 1-4
GLORIA CATANE-VIITORUL VÂRTOP 1-1
DUNĂREA NEGOI-PROGRESUL CIUP.VECHI 2-0
Clasament - Liga a VI-a, Seria I
# Nume echipa M V E I G P A
1 Victoria Basarabi 23 18 2 3 101-37 56p +23
2Tractorul Cetate22161599-3649p+13
3 Unirea Vela 23 15 2 6 67-45 47p +14
4Vointa Caraula23142775-4244p+11
5 Viitorul Vartop 23 13 2 8 85-66 41p +5
6Dunarea Negoi23113971-6836p0
7 Avantul Giubega 23 10 2 11 58-67 32p -1
8Gloria Catane2386953-5630p-6
9 Viitorul Dobridor 23 8 4 11 47-67 28p -5
10Vointa Radovan23821346-7426p-10
11 Juventus Piscu Vechi 22 8 2 12 56-66 26p -7
12Progresul Ciupercenii Vechi23611641-9219p-17
13 Eruga Silistea Crucii 23 5 0 18 51-90 15p -18
14Recolta Seaca de Camp23431650-9415p-18
Read More

Dunărea Negoi - Progresul Ciupercenii Vechi 2 - 0 Liga a VI a Etapa 24 26-05-2013

Dunărea Negoi - Progresul Ciupercenii Vechi 2 - 0 Liga a VI a Etapa 24 26-05-2013
Astăzi începând cu ora 11.00 la Negoi, a avut loc  întâlnirea dintre echipa locală Dunărea şi Progresul Ciupercenii Vechi, meci contând pentru etapa 24 liga 6 Dolj, Seria 1. Meciul a fost unul echilibrat, până în minutul 30 al primei reprize, atunci gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri la un henţ în careu,  deschizând scorul prin Croitoru.Oaspeţii, cei de la Progresul, încearcă să obţină egalarea până la pauză, dar acţiunile lor rămân fără rezultat pe tabela de marcaj, prima repriză încheindu-se în avantajul gazdelor, 1-0. După pauză cei care atacă mai mult sunt tot cei de la Negoi, care au un plus de prospeţime în joc, în dauna oaspeţilor din Ciupercenii Vechi. După numai 15 minute de la reluarea celei dea doua reprize, la un atac al Dunării Negoi, Nedelcu de la oaspeţi respinge greşit o minge pe care o trimite în propria poartă ! 2-0 pentru cei din Negoi în minutul 60, care mai au câteva acţiuni periculoase la poarta oaspeţilor,dar nu mai reuşesc să înscrie până la sfârşitul partidei.Progresul are doar două şuturi mai periculoase la poarta gazdelor, rămase însă fără rezultat.Meciul se termină cu victoria meritată a gazdelor, care au dorit şi obţinut victoria în această partidă !
1-0 CROITORU min.30 (11m)
2-0 NEDELCU min.60  (autogol)
În următoarea etapă, Progresul Ciupercenii Vechi susţine meciul cu nr.25 la Vela, unde va întâlni pe Unirea, iar Dunărea Negoi se deplasează la Vârtop, unde va juca cu Viitorul.Ambele meciuri au loc în data de 6 iunie 2013.Mai multe imagini aici :
FACEBOOK - Calafat Live

Read More

Prometeu Craiova - Dunărea Calafat 0-2 în play-off-ul Ligii Județene Dolj

Prometeu Craiova - Dunărea Calafat 0-2 în play-off-ul Ligii Județene Dolj
Astăzi s-au disputat meciurile etapei a 4 a, din  play-off-ul Ligii Judeţene Dolj. Într-un meci disputat pe stadionul  Valea Roşie din Craiova, s-au întâlnit echipa Prometeu Craiova şi Dunărea Calafat.Controlând  încă de la început această întâlnire, calafetenii au câştigat cu 2-0. În cealaltă întâlnire care a opus echipele CSO Filiaşi şi AS Podari, învingători au fost jucătorii din Podari, care au câştigat tot cu 2-0, ca şi Dunărea Calafat.

PROMETEU CRAIOVA-DUNĂREA CALAFAT 0-2 (0-1) - Popa min.27 şi Pisleac min.64

CSO FILIAŞI-AS PODARI 0-2 (0-1) - Niţă min.34 şi Preda min.85

CLASAMENT PLAY-OFF

1 DUNĂREA CALAFAT 19 P
2 AS PODARI                  18 P
3 CSO FILIAŞI                 11 P
4 PROMETEU CR.          8 P

Mai sunt de disputat următoarele partide :
29 Mai - DUNĂREA CALAFAT- CSO FILIAŞI - ORA 18.00
                AS PODARI-PROMETEU CRAIOVA

5 Iunie - CSO FILIAŞI-PROMETEU CRAIOVA - ORA 18.00
               AS PODARI-DUNĂREA CALAFAT

Read More

Crin Antonescu, candidatul de pluş "bumbacit" de Ponta

Crin Antonescu, candidatul de pluş "bumbacit" de Ponta
De ce mai ramane Crin Antonescu in USL? Pe zi ce trece, ministrii domniei sale sunt compromisi in scandaluri de coruptie si pusi in situatii ridicole.
Sa luam la intamplare doua nume: intre Sova de la "Marile proiecte", cumva, acest minister are un titlu care parafrazeaza romanul lui Charles Dickens, Marile sperante, si Eugen Nicolaescu de la Sanatate nu este nicio diferenta profesionala, amandoi sunt slabi.

Dar primul tace chitic, nu spune si nu face nimic, pe cand liberalul Nicolaescu e bumbacit de pesedisti din toate partile cu reforma in sanatate, cu coplata sau cu criza medicamentelor. Cum prinde Ponta un liberal, cum da cu el de pamant.

Vineri, a intrat in colimator Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, suspectata de fapte de coruptie. Doua consiliere ale domniei sale au fost trimise in judecata pentru luare de mita. Scandalul e mai vechi, dar abia acum avem revelatia ca doamna Campeanu stia cu ce se ocupau consilierele. Iata, un motiv tocmai bun ca sa mai scapam de un ministru liberal corupt.

Urmatorul e Fenechiu de la Transporturi. Sa fim intelesi, oamenii astia isi merita soarta, iar in Guvernul Ponta nu e nicio diferenta intre ministrii liberali si cei socialisti. Sunt toti la fel.

E o prapastie atat de mare intre cele doua partide incat ma intreb daca seful liberalilor si-a propus sa ramana singur - pe unii ii da el afara, vezi Chiliman si asociatii, altii sunt impinsi de Ponta pe scari.

Este socanta lipsa de reactie a lui Crin Antonescu. Pare ca strategia lui e sa reziste in USL cu orice pret pana in ultimul moment. Adica presedintele PNL vrea sa pozeze in victima, sa poata spune ca USL nu a rezistat din cauza lui Victor Ponta si a lui Traian Băsescu. Cei doi au planuit sa distruga marea alianta. Daca vreti, un fel de balada Miorita in varianta politica.

Dar, la cum se desfasoara ostilitatile, planul lui Crin Antonescu e destul de greu de pus in aplicare pentru ca nimeni din PSD nu-l ataca direct pe seful liberalilor, ci doar ii ia oamenii la tinta.

Cazul Rosca Stanescu e relevant in acest sens. Premierul ii trage pumni "prietenului" de alianta, burdusindu-l pe proaspatul senator de cate ori il prinde. Iar Crin Antonescu tace. Nu-l poate apara pe fata pentru ca atunci Ponta sare si spune ca USL nu mai are obiect atata timp cat cartitorii sunt tinuti in brate de presedintele PNL, iar daca tace, se ingroapa singur pentru ca oamenii cred ca e dominat de seful PSD.
Crin Antonescu s-a prabusit in vara anului trecut. Faptul ca a acceptat interimatul la Cotroceni, ca si-a depasit atributiile, iar puciul nu a reusit, toate acestea l-au transformat intr-un dependent de PSD. Nu a mai avut nicio forta de negociere imediat dupa ce credibilitatea lui s-a spulberat in fata cancelariilor europene.

E imposibil pentru liderul PNL sa se transforme intr-un personaj pozitiv atata vreme cat va sta langa Victor Ponta. Nu are nicio linie de aparare, iar asocierea cu Voiculescu devine tot mai paguboasa.

In ciuda audientei Antenei 3, Crin Antonescu ramane in ochii opiniei publice un scandalagiu cu discurs violent, alambicat si anti-european. Nu poate propune niciun proiect cu aderenta la public pentru ca nu se bucura de incredere. De exemplu, priviti ce haos e in dezbaterea noii Constitutii.

Sansele lui Crin Antonescu de a ajunge presedintele Romaniei scad cu fiecare ora care trece. Liberalul se transforma rapid intr-un candidat de plus, bun la incasat si lipsit de perspectiva.

PSD e tot mai aproape de Cotroceni, asta si din cauza faptului ca pe centru-dreapta nu se intampla nimic, aproape nimic.


Read More

VIDEO - Meteorologii anunta o vara foarte secetoasa. Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni

VIDEO - Meteorologii anunta o vara foarte secetoasa. Prognoza meteo pe urmatoarele trei luni
Meteorologii nu au vesti bune pentru lunile care vor urma. Potrivit unei estimari a Centrului European pentru prognoze pe durata medie, ne asteapta o vara foarte secetoasa.
In iunie, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada, dar cantitatile de precipitatii se vor situa sub limita in estul, sud-estul, sudul si vestul tarii.
In iulie si august, ploile vor fi rare in toata tara si temperaturile vor depasi valorile obisnuite.
IUNIE 2013
TEMPERATURA MEDIE LUNARA A AERULUI
Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a regiunilor, iar local in sud-estul si vestul tarii vor fi posibile valori termice mai ridicate decat in mod obisnuit.
PRECIPITATII LUNARE
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi sub normele climatologice in estul, sud-estul, sudul si vestul tarii, iar in restul zonelor acestea se pot situa in limite apropiate de valorile normale.

IULIE 2013
TEMPERATURA MEDIE LUNARA A AERULUI
Regimul termic mediu al aerului va inregistra valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a zonelor, exceptand centrul si nordul tarii unde temperaturile medii lunare pot fi apropiate de cele normale.
PRECIPITATII LUNARE
Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori sub normele climatologice pe aproape intreg teritoriul tarii.

AUGUST 2013
TEMPERATURA MEDIE LUNARA A AERULUI
Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, iar local in centrul si nordul tarii vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale.
PRECIPITATII LUNARE
Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori sub mediile multianuale la scara intregii tari.
Read More

Demnitarul și marea condamnare

Demnitarul și marea condamnare
Mare vâlvă luni seara! Timpul s-a oprit, norii s-au adunat și lacrimile au curs. Totul pentru Gigi, Gigi Becali, fost europarlamentar, actual deputat independent și patron de echipă de fotbal. „L-au ciuruit”, cum ar spune un ilustru personaj. L-au arestat pe Gigi Becali și va sta trei ani la pușcărie pentru unul dintre dosarele în care e judecat, „Dosarul terenurilor”. Ei bine, tot de luni seara a început și marea „Becaliadă”.
„Gigi vrea lux în celulă”, „Gigi vrea plasmă la pușcărie”, „Gigi mănâncă tocăniță la cină” sau „Gigi are gândaci în celulă” sunt doar câteva dintre titlurile ultimelor zile. Tot respectul pentru gesturile caritabile făcute în trecut de latifundiar, dar de ce ar fi vreunul dintre noi interesat de tocănița de la cină, de gândacii din celulă sau alte detalii de acest gen din viața de proaspăt deținut a lui Gigi Becali? Eu una nu sunt, dar chiar și așa, lipsită de interes, tot am ajuns să știu cine, ce, când, cum, de ce a fost în vizită la patronul Stelei, când și ce a mâncat, cu cine stă în celulă și câți bani „trebuie să dea pentru protecție”. Totul se rezumă la Gigi Becali și condamnarea de trei ani în această perioadă. Îmi dau seama că Adrian Năstase, cu tot cu tentativa lui de sinucidere, nu a reușit să creeze atâta rumoare și să nască atât de mult interes. Am aflat zilele trecute până și că Becali și soția sa sunt veri de gradul trei sau că, dacă vrem, fiecare dintre noi, putem „să îl luăm pe Gigi Becali să ne facă ordine în casă” în calitatea lui de deținut!!! Cum ar fi să-l chemi pe Becali la curățenia de toamnă, primăvară, de Crăciun, de Paște sau chiar la curățenia săptămânală?
De ce să încarci memoria cititorului cu astfel de detalii și să obligi copiii sus-numitului să citească astfel de lucruri despre părintele lor? Nu pot să înțeleg. Treaba e simplă, până la urmă: Gigi Becali a fost arestat, va petrece următorii trei ani la pușcărie și are posibilitatea să presteze servicii în afara penitenciarului pentru a reduce pedeapsa.- Mihaela Bădică
Read More

Dunărea Calafat, meci decisiv cu Prometeu Craiova pentru Liga a III a !

Dunărea Calafat, meci decisiv cu Prometeu Craiova pentru Liga a III a !
Astăzi de la ora 11, au loc partidele din cadrul etapei a 4-a din play-off-ul Ligii Județene Dolj, la finalul căruia putem asista la schimbarea liderului.
În Valea Roșie, pompierii lui Șișoe dau piept cu calafetenii de la Dunărea, iar laFiliași se deplasează Podariul lui Naicu care vine tare din urmă și suflă în ceafa liderului
FILIAȘI – Stadion Orășenesc
CSO FILIAȘI – FC PODARI

Edy Constantinescu – Cristi Nicola, Constantin Mihai; Observator: Valentin Drăgan

CRAIOVA – Stadion Electroputere
PROMETEU CRAIOVA – DUNĂREA CALAFAT

Viorel Flueran – Adrian Marcu, Bogdan Sfârloagă – rezervă Marius Bădoiu; Observator: Ciry Mayer- Ionut Greere
Read More

Încep înscrierile pentru bacalaureat

Încep înscrierile pentru bacalaureat
A început numărătoarea inversă până la prima sesiune de bacalaureat din acest an. De luni încep înscrierile candidaţilor, care în acest an se vor derula timp de cinci zile, până pe 31 mai.
La nivelul judeţului Dolj, sunt aşteptaţi la înscrieri 9.300 de elevi, din care 4.000 provin din rândul absolvenţilor de studii liceale de anul trecut, care nu au promovat nici una dintre cele două sesiuni de bacalaureat.
„Înscrierile se vor face la toate cele 43 de unităţi liceale din judeţul Dolj. În cazul absolvenţilor din anii anteriori, dosarele se vor depune la unitatea unde au studiat“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Candidaţii care au finalizat studiile în alt judeţ, dar au domiciliul stabil în Dolj şi vor să susţină bacalaureatul trebuie să se adreseze Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
„Comisia judeţeană de bacalaureat îi va repartiza la un centru de examen cu profilul pe care l-au absolvit. La inspectoratul şcolar s-au înregistrat deja trei cereri de acest fel. Avem un absolvent care a făcut liceul în Constanţa şi care va susţine probele la Craiova, un absolvent de studii liceale făcute în Caraş-Severin care va da examen la Calafat şi un absolvent de studii liceale în Spania, care va susţine examenul la Colegiul Naţional «Ştefan Velovan»“, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Probele debutează pe 10 iunie
Prima sesiune a bacalaureatului va începe pe 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară până pe 12 iunie. A doua probă, de evaluare a competenţelor lingvistice, de comunicare orală la limba maternă, se va susţine între 12 şi 14 iunie, iar evaluarea competenţelor digitale - între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie. La nivelul judeţului Dolj, potrivit conducerii inspectoratului şcolar, probele scrise se vor derula începând cu luna iulie, în centre de examen care vor fi comunicate ulterior. Părinţii şi reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care vor să asiste la derularea sesiunii de bacalaureat, în calitate de observatori, pot obţine aprobarea în urma unei cereri depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj până pe 1 iunie.- Carmen RUSAN
Read More

Podul de la Calafat, nereguli de 250 de milioane euro

Podul de la Calafat, nereguli de 250 de milioane euro
Coridorul IV Paneuropean de transport, care leagă nordul Germaniei de Istanb, se va îmbogăţi în jumătatea sudică, de luna viitoare, cu un nou pod peste fluviul Dunăre. Litigioasa construcţie de aproape doi kilometri lungime, cu două benzi pe sensul de mers şi cale ferată, nu este nici pe departe pregătită pentru a prelua traficul internaţional rutier şi feroviar. CNADNR a abandonat procedurile de expropriere a imobilelor din zonă, se poticneşte la capitolul eliberare de roviniete şi a omis să refacă infrastructura rutieră, DN 56 Craiova-Calafat, conform caietului de sarcini.
Mult discutatul pod peste Dunăre de la Calafat este râvnit de autorităţi încă din perioada interbelică. Premierii României şi Bulgariei au semnat acordul pentru construirea podului în martie 2000. Întrucât fondurile erau insuficiente, iar investiţia s-a ridicat la peste 250 milioane de euro, aproape dublu faţă de estimările din primul an, tăierea panglicii inaugurale nu s-a produs nici azi. Proiectul construcţiei este dezvoltat de autorităţile bulgare, cofinanţat de Uniunea Europeană, iar contractul de construire a fost dus la capăt de spaniolii de la FCC. Părţii române i-a revenit construirea infrastructurii rutiere şi feroviare care să fie racordată la pod, dar şi un punct vamal şi unul de taxare.
„Administratorul podului să angajeze calafeteni!“
Conform informaţiilor furnizate de partea bulgară, podul va fi administrat de o societate mixtă. „Ştiu că va avea sediul la Vidin şi o filială la Calafat. Veniturile din taxe vor fi împărţite între Bulgaria şi România proporţional în funcţie de investiţii. Pe mine mă interesează să scad rata şomajului la noi în municipiu şi să fac presiuni ca să fie angajaţi oameni din oraş, nu să aducă personal din alte părţi“,a spus Mircea Guţă, primarul Calafatului. La începutul acestei luni s-a organizat la Sofia o licitaţie pentru alegerea companiei care va elabora sistemul electronic pentru plata taxelor de pod.
Taxarea la traversare va falimenta  SPET-ul Păuneştilor
Sistemul de taxare va funcţiona în limbile română, bulgară şi engleză, iar taxa percepută pentru traversare va porni de la doi euro în cazul autoturismelor şi va creşte în cazul vehiculelor cu masa între 3,5 şi 7,5 tone la 12 euro, cele de până la 12  tone vor plăti 18 euro, camioanele de peste 12 tone cu maxim trei axe vor plăti 25 euro, iar cele cu patru şi mai multe axe – 37 euro. Interesant este că aceste tarife sunt la la jumătate faţă de cele practicate de feribot. La Bechet, tariful SPET pentru un TIR de 12 tone era de 97 de euro şi creşte odată cu tonele de încărcătură, în vreme ce traversarea Dunării pe podul de la Calafat îl va costa pe tirist numai 22 de euro. De menţionat că până la această oră nu există niciun dispozitiv de cântărire a gabaritului, deci nu se poate suprataxa gabaritul depăşit. În ce măsură va exploda evaziunea fiscală, rămâne de văzut. Pe acest model, un TIR cu 30 de tone cu banane poate intra în ţară, dar trece prin contabilitate numai 12 tone, restul urmând a fi vândute la negru. Scenariul pare verosimil atâta vreme cât tiristul achită tariful maximal, pentru gabarit de plus 12 tone. În ceea ce priveşte hodorogita infrastructură, după ce va fi călcată de roţile a 100.000 de vehicule de mare tonaj anual, cu siguranţă va avea nevoie de mai multe cârpeli decât i se oferă azi.

Reabilitarea infrastructurii, felia românilor
Conform acordului, partea românească trebuia să pună la punct infrastructura rutieră şi feroviară. În jumătatea bulgărească, drumul care leagă Sofia de Vidin este impecabil, în vreme ce prelungirea pe teritoriul românesc a Drumului European 79, respectiv Drumul Naţional 56 Calafat – Craiova, e o şosea hârbuită, îngustă, cu o singură bandă pe sens. Conform Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumri Naţionale din România, s-a semnat contractul de modernizare a celor 84 de kilometri de șosea dintre Craiova și Calafat, însă lucrările nu vor fi încheiate nici sfârșitul acestui an. Mai greu să se încheie ceva ce nici nu a început. Conform deciziei companiei, reabilitarea presupune refacerea asfaltului, nicidecum lărgirea drumului la două benzi pe sens.
Exproprierile, abandonate din faşă – „Nu mai e nevoie de pământul nostru“
CNADNR hotărăşte, prin H833/2012, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor de utilitate publică reabilitare DN 56 Calafat-Craiova. Pe lista persoanelor fizice şi juridice ce urmau a fi expropriate se află nu mai puţin de 649 de nume. Suma totală pe care Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii ar fi trebuit să o vireze celor 649 de proprietar se ridică la 94.202, 68 de lei şi reprezintă o suprafată ce totalizează 47.721,08 metri pătraţi. În teorie sună bine, însă, din cele 219 persoane fizice şi juridice din Podari, prima localitate între Craiova şi Calafat, nici măcar una nu a finalizat exproprierile. Povestea se repetă şi în localităţile Radovan, Perişor, Galicea, Giubega, Moţăţei, Maglavit şi Calafat. „Am fost contactat vara trecută de cineva de la Transporturi. Mi s-a spus că mi se va vira într-un cont o sumă pentru exproprierea unei parcele situate în apropierea podului. Cică acolo ar urma să se construiască punct de eliberare roviniete. Dar ni s-a transmis că nu mai e nevoie de pământul nostru“, a spus administratorul societăţii CS Beică & Son SRL din municipiul Calafat. Duma Truks, colosul care vinde camioane la Podari, urmează a fi uşurat de 65.651 metri pătraţi de către Ministerul Transporturilor, dar administratorul societăţii nu este îngrijorat, întrucât procedurile au fost abandonate: primăvara aceasta, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că nu mai are finanţare pentru reabilitarea drumului dintre Calafat şi Craiova.
Defuncţii şi moştenitorii, nelămuriţi de situaţia banilor ministeriali
O altă hotărâre luată de CNADNR, H576/ 2009, privind procedurile de expropriere  a imobilelor pe amplasamentului „Infrastructură conexă pe teritoriul construirii podului“ a fost publicată în Monitorul Oficial. Lista conţine 112 persoane fizice şi juridice care deţin 267,851 metri pătraţi vizaţi de Transporturi. În multe situaţii proprietarii au decedat, însă moştenitorii nu s-au sinchisit să se ocupe de documentaţie şi să intre în posesia bunurilor lăsate de părinţi. Spre exemplu, defuncta Ciuperceanu Paraschiva este moştenită de Pârvuleţu Milică. Obiectul moştenirii este o bucată de pământ de 25 de metri pătraţi. „Eu nu îmi bat capul cu succesiunea pentru o palmă de pământ. Mă costă 3.300 de lei actele, iar Ministerul Transporturilor vrea să îmi dea 30 de lei/m2. Pentru mine nu face daraua cât ocaua“, a spus Milică Pârvuleţu.
,Tăierea de moţ, păsuită la nesfârşit
Cu toate că premierul Ponta susţine că lucrările proiectului pe felia românească sunt finalizate din septembrie 2011, iar pentru partea bulgară încă din septembrie 2010, s-a amânat inaugurarea în repetate rânduri. În primă fază s-a tărăgănat pentru februarie 2012, apoi pentru noiembrie 2012, mai 2013 şi acum iunie 2013. Cu puţin noroc şi mai multe proceduri incomplete, traficul pe pod se va derula de luna viitoare.-
Read More

Ce face olteanul pentru o gură de răchie ? O fură !

Ce face olteanul pentru o gură de răchie ? O fură !
Când a deschis dis-de-dimineaţă magazinul comunal, patroana Floarea s-a frecat la ochi. Şi s-a mai frecat o dată. Şi încă odată. Totul era la locul lui, cum e rânduiala. O singură tejghea era goală, curăţată la propriu: cea cu spirtoasele! Femeia a dat alarma în tot Afumaţiul şi dincolo de el, de a ajuns vestea până şi la poliţiştii Secţiei 8 Rast. Care s-au pus imediat în mişcare să rezolve problema femeii, una comună cu cea a consătenilor, rămaşi fără întăritoarele, cele care dau forţă şi vigoare, înainte de începerea muncilor câmpeneşti.
Băiatul care s-a ocupat de curăţenia raftului a fost prins numaidecât: un tânăr de 29 de ani din Urzicuţa, dornic să se afume un pic în Afumaţi.-
Read More

Ce bine-i în România - Doljenii, fruntaşi în rândul şomerilor !

Ce bine-i în România -  Doljenii, fruntaşi în rândul şomerilor !
Conform datelor Direcţiei Regionale de Statistică, Doljul se situează, în martie 2013, pe primul loc pe ţară după numărul şomerilor. Astfel, numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii a fost de 28534 de persoane, în creştere cu 2680 de persoane faţă de martie 2012, iar din totalul şomerilor, 11644 persoane sunt de sex feminin.
Potrivit datelor statistice, din numărul şomerilor, 23,1 la sută provin din mediul urban şi 76,9 de procente, din mediul rural, pe când în mediul urban 49,2 la sută din numărul şomerilor au fost femei, iar în mediul rural 38,3 la sută. Din totalul de 28534 de persoane, 5050 beneficiază de indemnizaţie de şomaj (75 la sută) şi 1091de  persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj (50 la sută). Tot în martie 2013, numărul şomerilor neindemnizaţi era de 22393 de persoane, adică 78,5 procente.
La sfârşitul lui martie 2013, din totalul şomerilor înregistraţi 11,6 la sută au vârsta sub 25 ani, 7,6la sută între 25-29 ani, 25,4 la sută între 30-39 ani, 28,8 la sută între 40-49 ani, 12,9 la sută au între 50-55 ani, iar 13,7 la sută au peste 55 ani. Dintre aceştia, 23541 de persoane (82,5 la sută) sunt persoane cu studii primare, gimnaziale şi profesionale, 3558 (12,5 la sută) sunt persoane cu studii medii, iar 1435 persoane (5 la sută) sunt persoane cu studii superioare.
În ceea ce priveşte rata şomajului, aceasta a fost de 10 la sută în raport cu populaţia activă civilă totală, iar pentru femei a fost de 8 procente. Rata şomajului în Dolj s-a situat peste nivelul ratei şomajului la nivel naţional (5,6 la sută), ocupând locul al IV-lea pe ţară.- Andreea Dumitriu
Read More

Adrian Mititelu crede că antrenorul Ştiinţei va fi unul dintre Nicolo Napoli, Ovidiu Stângă sau Jerry Gane

Adrian Mititelu crede că antrenorul Ştiinţei va fi unul dintre Nicolo Napoli, Ovidiu Stângă sau Jerry Gane
Universitatea Craiova va revine în Liga secundă din toamnă a anunţat Adrian Mititelu. Patronul Ştiinţei a fost la un meci de juniori pentru a găsi fotbalişti pentru alcătuirea lotului.
În maximum două săptămâni soarta Craiovei va fi clarificată şi echipa va reveni în fotbal. Mititelu a stat cu ochii pe partida dintre jucătorii centrului judeţean de fotbal şi juniorii de la Şcoala “Gică Popescu”. Florin Costea a fost la meci alături de fostul său patron. Finanţatorul Universităţii caută şi un antrenor, el fiind în discuţii cu mai multe persoane.
“Sunt nişte jucători la această echipă, care sigur vor face parte din noul proiect Universitatea Craiova. Am avut discuţii foarte multe cu jucători care ar putea să îmbrace tricoul Universităţii Craiova, şi din ţară şi din afară. Însă aştept să clarific situaţia juridică a clubului. Dacă ar fi să jucăm în Liga a II-a, eu mi-aş dori să jucăm cu Rapid Bucureşti în serie. Nicolo Napoli deocamdată nu e antrenorul Universităţii Craiova. Pentru că nu am discutat nimic concret de chestia asta. Decât că am mai multe negocieri. Am vorbit şi cu Ovidiu Stângă, şi cu Jerry Gane”, a spus Mititelu.
“Sunt copii foarte talentaţi, le prevăd un viitor strălucit. Să înceapă la Universitatea Craiova, să ajute echipa să promoveze. Trebuie aduşi şi nişte jucători cu experienţă, care să-i ajute pe aceşti tineri să-şi îndeplinească obiectivul”, a declarat Costea.
Sursă: digisport.ro
Read More

Prometeu Craiova - Dunărea Calafat în Play-off-ul Ligii a IV - sâmbătă ora 11.00

Prometeu Craiova  - Dunărea Calafat în Play-off-ul Ligii a IV - sâmbătă ora 11.00
Dunărea Calafat, AS Podari, CSO Filiaşi şi Prometeu Craiova sunt echipele care continuă să se lupte pentru primul loc al grupei, loc care duce la barajul de promovare, mâine urmând să aibă loc, de la ora 11, a patra etapă a play-off-ului. Şanse reale mai au doar Calafatul şi Podariul, în timp ce Prometeul şi Filiaşiul pot spera, dar mai mult de atât este greu de crezut că se va întâmpla. Primele două echipe îşi
merită pe deplin eticheta de favorite, un argument care susţine această afirmaţie fiind fotbalul bun practicat de către ambele formaţii.  Punctul pe care Dunărea Calafat îl are în faţa Podariului, la ora actuală, o menţine ca principală favorită la accederea în baraj şi îi acordă posibilitatea unui semieşec.Prometeu Craiova va primi pe teren propriu echipa din Calafat.  Acest meci este unul de vizionat, deoarece spectacolul nu va lipsi. Deşi Dunărea Calafat a reuşit să câştige, în acest sezon, toate meciurile disputate în compania Prometeului şi este considerată favorita acestei partide, nu trebuie uitat că “pompierii” sunt în urcare de formă după meciul excelent reuşit împotriva Filiaşiului, formaţie pe care au învins-o cu 3-1. Chiar dacă statistica este de partea Calafatului,  dorinţa de revanşă, avantajul moral al terenului propriu şi forma bună în care se află Prometeu pot propulsa această formaţie spre obţinerea victoriei.Chiar dacă trupa din Podari are avantajul meciului direct, câştigat împotriva formaţiei de la malul Dunării, băieţii lui Victor Naicu nu trebuie să se încurce în meciurile rămase de disputat. Deci partida dintre CSO Filiaşi şi AS Podari se anunţă una interesantă sub mai multe aspecte. Două dintre acestea sunt nevoia neapărată de victorie a oaspeţilor şi determinarea cu care vor juca podărenii, motivaţi după succesul la scor din Cupă şi victoria importantă împotriva Calafatului, din etapa precedentă a play-off-ului. La polul opus se află echipa din Filiaşi, care mai speră încă la prinderea primului loc, chiar dacă şansele sunt minime. Dar dorinţa de a intra în barajul pentru promovare şi avantajul terenului propriu îi va împinge de la spate pe filieşeni. În sezonul regulat, AS Podari nu a reuşit să o învingă pe CSO Filiaşi în deplasare, dar şi-a câştigat punctele pe teren propriu atât în timpul campionatului, cât şi în prima etapă a play-off-ului, când au câştigat cu scorul de 3-1.- Cosmin Lengyel
Read More